Windows 10 не показва увеличение в дяла си в Steam. Дори отбелязва леко понижение

0
19
Проблемите с ъпдейта KB3194496 за Windows 10 продължават


Ново изследване показва, че Windows 10 бележи лек спад при Steam.

Според проучването на Steam за септември месец, Windows 10 не е успял да отбележи повишение, като всъщност дори бележи лек спад.

Резултатите сочат, че въпреки че Windows 10 си остава операционната система с най-много потребители в Steam, тя бележи минимален спад с 0.05%.

Това е доста интересен факт, като имаме предвид, че геймърите са потребителите, които най-лесно и бързо преминават към новите операционни системи, особено заради DirectX версиите и най-вече DirectX 12, който ще се предлага само за Windows 10 и се явява чудесна примамка за привличане на нови потребители към новата операционна система.

Тук трябва да се отбележи, че дори и след края безплатната оферта за ъпгрейд през август, Windows 10 бележи ръст от 2.7%, за разлика от изминалия септември, където се отбелязва спад.

Със сигурност има много потребители, които не са доволни от това, което направиха Майкрософт с Windows и засега те ще останат на Windows 7, който също има много голям дял към момента.

Както вече споменахме, Windows 10 бележи ръст от 2.7% през август месец, но в това число може би са и данните от потребителите хванали последния влак, както и такива, които са използвали различни неофициални методи, за да получат безплатния ъпгрейд и след крайната дата.

Сега обаче данните от септември месец ни показват, че цялото бързане е свръшило и вече няма подобен наплив от нови потребители. Оттук нататък ще е интересно да се наблюдава пазарният дял на Windows 10 през следващите няколко месеца и тогава ще се разбере дали наистина има застой или не.

Прочетете още:  Файловата система Btrfs получава подобрения и поправки при Linux ядрото 4.12

В същото време Windows 7 също бележи спад от 0.26%, който е по-голям от този при Windows 10. Интересно е, че Windows 8.1 бележи ръст от 0.07%, който обаче бива припокрит от спада на Windows 10.

Въпреки това в близко бъдеще миграцията към Windows 10 ще продължи, защото пред потребителите не е предоставен никакъв избор. Както споменахме DirectX 12 се предлага само за Windows 10, стратегия за прибутване на потребителите към нови версии на Windows, която наблюдаваме през годините и която работи доста успешно. Също така са наложени ограничения при новия хардуер.

Например процесорите от нови поколения на Intel и AMD ще бъдат отново само за Windows 10. Имайки предвид подобни практики, потребителите просто нямат алтернатива и дори и да не искат, все някога ще трябва да преминат към новата операционна система на Майкрософт, освен ако не се решат на миграция към алтернативна операционна система.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments