Windows 10 October Update с още един проблем при файловете

0
19
Майкрософт бъг

След като от Майкрософт публикуваха Windows 10 October 2018 Update прескачайки тестването му в бързия, бавния и preview кръговете на Insider програмата, сигурни в липсата на големи проблеми, всъщност се оказва, че големият октомврийски ъпдейт страда от доста сериозни проблеми с изтриване на потребителските файлове, след които от компанията започнаха да съветват потребителите да не инсталират ъпдейта и го изтеглиха от разпространение.

Впоследствие се появиха още проблеми като липсата на интернет за приложенията Microsoft Store, проблеми със звуковите драйвъри, а ето, че сега изскача и нов проблем, който отново води до загуба на файлове, но при други обстоятелства, различни от първия подобен проблем.

Някои потребители в Ask Woody и Reddit са се натъкнали на бъг, който показва още един проблем с File Explorer. При разархивиране на архивирани файлове в Windows 10 потребителите трябва да получат изскачащ диалогов прозорец, който да ги уведоми, че ще бъдат презаписани файлове, ако има такива, но такъв не се появява, а това води до загуба на данни, защото файловете биват изтрити без никакво предупреждение, надпис или диалогов прозорец.

Потребители на Ask Woody са забелязали липсата на диалогов прозорец при използването на File Expolrer, който да потвърди презаписването на файловете и обясняват, че процесът се извършва тихомълком, без каквато и да е индикация, а Windows презаписва файловете ви, като по този начин губите старите.

Потребители в Reddit също са се натъкнали на същия проблем, но са забелязали и друго отклонение – има вариант, в който операцията просто не е успешна, не се презаписват никакви файлове, но потребителят няма как да разбере това поради липсващия диалогов прозорец.

Прочетете още:  Nvidia пусна нов публичен Vulkan бета драйвър за Linux и Windows

Този проблем се очертава като доста неприятен, защото след като потребителят презапише файловете си, без да е разбрал това, то той може да реши да изтрие архива, мислейки си, че вече е извлякъл неговите данни и така губи файлове на два фронта – тези от архива и тези, които са били презаписани след разархивирането на вече изтрития архив.

Този бъг е наличен само с вградения инструмент за разархивиране на архиви в Windows 10 и потребителите споделят, че работата с разархивиращи програми от трети страни като WinRAR, WinZip или 7-Zip е напълно безпроблемна, което за момента е добър вариант за избягването на загуба на данни докато от Майкрософт изкарат поправка и на този проблем.

5/5 (1 Review)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments