Windows 10 получава Drag And Drop поддръжка за Android устройства

0
71
Windows 10

Windows 10 получава Drag And Drop поддръжка за Android устройства, засега само за Samsung.

Нова опция в приложението Your Phone в Windows 10 улеснява прехвърлянето на файлове между компютър с Windows 10 и Android устройство по безжичен път. Новата функция позволява завлачването и пускането (Drag And Drop) на файлове от телефона към компютъра.

Your Phone приложението беше обявено наскоро и сега от Майкрософт добавят полезни функции към него. То позволява да свържете вашето Android устройство или iPhone с компютъра ви и да провеждате разговори, да получавате нотификации, да четете и отговаряте на съобщения, да преглеждате контактите си, при това без да пипате мобилното устройство.

След като миналия месец от Майкрософт обявиха възможността за копиране и поставяне за някои Samsung устройства с Android и Windows 10, сега от компанията предоставят и възможноста за безпроблемно безжично споделяне на файлове чрез завлачване.

Новата функция е налична само за някои определени модели смартфони на Samsung, които поддържат функцията „Phone Screen“. Това са моделите Samsung Galaxy Note 9 series, S9 series, Galaxy Z Flip, Note 10 series, S10 series, S20 series, Galaxy Fold и XCover Pro.

За да използвате новата функция за прехвърляне на файлове чрез завлачване от Android към Windows 10 трябва да отидете до Phone screen в Your Phone приложението на компютъра ви, отидете до My Files или Gallery App, натиснете дълго на файла, докато не се появи чавка, ако искате изберете още файлове и ги завлачете и пуснете където желаете в компютъра ви.

Когато искате да прехвърлите файлове от компютъра към смартфона, това отново става от Phone screen, а прехвърлените файлове ще намерите в папката за сваляния на телефона.

Прочетете още:  Майкрософт пусна кумулативните ъпдейти KB4284822, KB4284830, KB4284833 за Windows 10

Към момента има някои неудобства като например свалянето на приложението ще отмени трансфера на файловете. Също така новата функция за завлачване и пускане на файлове от Windows 10 към смартфона ви и обратно е налична само за приложенията Gallery и My Files.

Още нещо важно, което трябва да се има предвид е ограничението в размера на файловете. Не можете да прехвърляте файл, който е по-голям от 512MB, а общият брой на файловете, които можете да прехвърлите по едно и също време е 100.

Засега новата функция е налична само в Insider билдовете на Windows 10, но може би скоро ще се появи и в нормалните издания.

Повече можете да научите тук.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments