Windows 10 получава Drag And Drop поддръжка за Android устройства

0
75
Windows 10

Windows 10 получава Drag And Drop поддръжка за Android устройства, засега само за Samsung.

Нова опция в приложението Your Phone в Windows 10 улеснява прехвърлянето на файлове между компютър с Windows 10 и Android устройство по безжичен път. Новата функция позволява завлачването и пускането (Drag And Drop) на файлове от телефона към компютъра.

Your Phone приложението беше обявено наскоро и сега от Майкрософт добавят полезни функции към него. То позволява да свържете вашето Android устройство или iPhone с компютъра ви и да провеждате разговори, да получавате нотификации, да четете и отговаряте на съобщения, да преглеждате контактите си, при това без да пипате мобилното устройство.

След като миналия месец от Майкрософт обявиха възможността за копиране и поставяне за някои Samsung устройства с Android и Windows 10, сега от компанията предоставят и възможноста за безпроблемно безжично споделяне на файлове чрез завлачване.

Новата функция е налична само за някои определени модели смартфони на Samsung, които поддържат функцията „Phone Screen“. Това са моделите Samsung Galaxy Note 9 series, S9 series, Galaxy Z Flip, Note 10 series, S10 series, S20 series, Galaxy Fold и XCover Pro.

За да използвате новата функция за прехвърляне на файлове чрез завлачване от Android към Windows 10 трябва да отидете до Phone screen в Your Phone приложението на компютъра ви, отидете до My Files или Gallery App, натиснете дълго на файла, докато не се появи чавка, ако искате изберете още файлове и ги завлачете и пуснете където желаете в компютъра ви.

Когато искате да прехвърлите файлове от компютъра към смартфона, това отново става от Phone screen, а прехвърлените файлове ще намерите в папката за сваляния на телефона.

Прочетете още:  Разработчиците на Debian обсъждат дали да изоставят Live Images

Към момента има някои неудобства като например свалянето на приложението ще отмени трансфера на файловете. Също така новата функция за завлачване и пускане на файлове от Windows 10 към смартфона ви и обратно е налична само за приложенията Gallery и My Files.

Още нещо важно, което трябва да се има предвид е ограничението в размера на файловете. Не можете да прехвърляте файл, който е по-голям от 512MB, а общият брой на файловете, които можете да прехвърлите по едно и също време е 100.

Засега новата функция е налична само в Insider билдовете на Windows 10, но може би скоро ще се появи и в нормалните издания.

Повече можете да научите тук.

0/5 (0 Reviews)