Windows 10 получава функция за блокиране на зараза с малуер от Win32 приложения

0
33
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Windows 10 получава функция за блокиране на зараза с малуер от Win32 приложения. На администраторите се дава възможност да блокират инсталирането на Win32 приложения.

Една от новите функции които идват в Windows 10 Creators Update и още не е анонсирана от Майкрософт, е именно възможността за блокирането на инсталацията на Win32 приложения.

По този начин нивото на сигурността се повишава, защото инсталирането на приложения бива ограничено до Windows Store, където се предполага, че всички програми са проверени и сигурни.

наскоро пуснатия билд 15042 се появява възможността за блокиране на Win32 приложения и това вече е възможно на всяко едно издание.

Starting with 15042, you can block installation of Win32 apps on ANY edition. Even Enterprise. pic.twitter.com/MHzpBkNLE3
— Vitor Mikaelson ? (@vitorgrs) February 26, 2017

Това означава, че администраторът може да блокира инсталирането на Win32 приложения при Windows 10 за конкретен акаунт или за цялата машина и по този начин да предпази операционната система от заразяване с различни видове малуер.

Именно Win32 приложенията главно биват използвани от зложелатели за разпространяване на малуер и след като те бъдат блокирани, а устройството е ограничено само до Windows Store, по този начин може да се постигне по-високо ниво на защита.

Ако тази забрана е задействана, когато се опитате да инсталирате Win32 приложение, ще излезе попъп, който ще ви уведоми, че сте ограничени само до приложения от Windows Store и това помага да запазите вашия компютър здрав и без инфекции.

Windows 10 получава функция за блокиране на зараза с малуер от Win32 приложения 3

От Майкрософт вече работят по нова версия на Windows 10, която ще е изцяло ограничена към Windows Store и се казва Windows Cloud.

Прочетете още:  Skype се подслушва, признаха от Майкрософт

Твърде е вероятно новата функция в билд 15042 да бъде използвана специално при Windows Cloud, който ще бъде операционна система, която много ще наподобява Windows RT.

Без съмнение новата функция, както и разработването на Windows Cloud, показват, че от Майкрософт залагат големи надежди на универсалните приложения, които се предлагат в техния магазин. Те дори предлагат възможност на разработчиците да портват различни приложения от други операционни системи, включително и Win32, към Windows Store.

Новата функция ще бъде налична за всички потребители с излизането на Windows 10 Creators Update, който се очаква да излезе през април.

0/5 (0 Reviews)