Windows 10 получава още повече настройки за поверителността

0
35
Майкрософт телеметрия


С излизането на Fall Creators Update на 17-и октомври, Windows 10 ще получи още повече настройки относно поверителността.

Изглежда постоянните критики и недоволството от страна на потребителите относно поверителността и събираната информация при Windows 10 дават резултат.

От Майкрософт се опитват да подобрят положението и с идването на Creators Update през април тази година, на разположение вече е диалог за поверителността при нова инсталация, както и опции за нивото на събиране на информацията с повече детайли, като се предоставят основно и пълно събиране на информация, което потребителят може сам да избере.

Сега, с идването на Fall Creators Update, от Майкрософт продължават с подобренията в тази насока. На потребителите ще се предоставят нови опции със специални разрешения за всяко едно отделно приложение, което достъпва периферия като камера, микрофон, и приложения като Контакти, Календар и пр.

Към момента потребителят бива питан за позволение само когато става въпрос за идентифициране на неговото местоположение от приложението Maps.

Подобрението ще обхваща всяко едно ново приложение, което се инсталира на компютъра и ще представлява изскачащ прозорец, който ще предупреждава потребителя, а той от своя страна ще трябва да реши дали да даде достъп или не.

Разбира се, при промяна на решението, настройките могат да бъдат коригирани и впоследствие, като тази възможност може да бъде достъпена от Settings app->Privacy.

Допълнително се подобрява и информацията относно поверителността при инсталиране на Windows 10, като потребителите ще получават още по-детайлна информация за това каква информация бива събирана от операционната система.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ето точно колко по-бавен ще бъде компютърът ви след кръпките за Meltdown и Spectre (таблица)