Windows 10: Получаване на администраторски права върху файл или папка

0
157
Windows 10


Много потребители изпитват затруднения при получаването на администраторски права върху конкретен файл или папка, защото стъпките са дълги и сложни. Тук ще ви обясним как да направите това само с два клика на мишката.

Тук ще ви дадем лесен начин за придобиване на права върху папка или файл, като добавим опция в контекстното меню с десен бутон чрез reg файл.

Начинът работи на всички модерни версии на Windows като Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1 и Windows 10. Работи и на Windows XP, но там едва ли ще ви потрябва някога, защото принципът му на работа е друг.

Посредством reg файл ще добавим опция в контекстното меню на десния бутон при Windows, с която лесно можете да получите права върху конкретна папка или файл.

След като цъкнете два пъти с ляв бутон върху файла с име InstallTakeOwnership.reg, който ще ви дадем по-долу, Windows ще ви попита за потвърждение, на което трябва да отговорите с Yes, а след това ще получите потвърждение, че данните от файла са внесени. Това е, не се нуждаете дори от рестарт.

Windows 10: Получаване на администраторски права върху файл или папка 5

Сега вече ще можете да получите администраторски права над всяка една папка или файл с просто натискане на десен бутон върху тях и избиране на опцията Take Ownership. При някои потребители се налага да задържат и бутона Shift, за да се появи опцията.

Windows 10: Получаване на администраторски права върху файл или папка 6

Ако поради някаква причина искате след време да махнете тази функция, ви предоставяме и reg файл RemoveTakeOwnership.reg, който просто трябва да стартирате с дабъл клик с левия бутон на мишката и да потвърдите.

Прочетете още:  В Nightly изданията на Firefox за Linux е активиран WebRender за NVIDIA

Download: Windows Take Ownership (архив)

0/5 (0 Reviews)