Windows 10 Redstone 4 ще предлага Bluetooth “Quick Pair”

0
27

От Thurrott са открили, че при Windows 10 Preview Build 17046 Майкрософт работят по функция за бързо свързване на Bluetooth устройства, наречена “Quick Pair”.

“Quick Pair” ще улеснява значително процеса по свързване на Bluetooth устройства при Windows 10 Redstone 4, като ще спестява на потребителите неудобството от преминаване на целия процес по търсене, съединяване, внасяне на PIN и пр.

От Google вече разработиха подобна функция, която използва класическия Bluetooth и Bluetooth LE и се нарича Android Fast Pair. При нея, щом някое подходящо устройство навлезе в обхвата, се появява съобщение, на което потребителят само трябва да цъкне, за да се свържат. По същия начин се свързват и AirPod устройствата на Apple.

Очаква се “Quick Pair” при Windows 10 да бъде нещо подобно, но засега функцията се предлага само в гореспоменатия билд за потребителите в Insider програмата и няма много данни за него. Поради тази причина засега не е ясно дали от Майкрософт възнамеряват да направят “Quick Pair” налична за всички устройства във финалното издание на Redstone 4 или ще я оставят само за Xbox и Surface периферията.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт придобиха GitHub за $7.5 млрд. Разработчиците не са доволни, масово се местят в GitLab