Windows 10 се деактивира сам. Майкрософт заявяват, че ще трябва да почакате за активация

0
74
Windows 10 се деактивира сам. Майкрософт заявяват

Явно проблемите с изтриването на потребителски файлове, спирането на интернета за приложенията от Microsoft Store, проблемите със звуковите драйвъри и пр. сериозни неприятности не бяха достатъчни, но сега изглежда, че Windows 10 има и сериозен бъг и се деактивира сам.

Редица потребители изпитват проблеми в тази насока, като операционната система премахва текущата активация и сваля версията на изданиято от Pro към Home, а други не могат да активират копията си, въпреки че изпълняват всички стъпки коректно.

Различни потребители от Reddit се оплакват от този проблем, а потребителят от форумите на Майкрософт DanielRandy разкрива, че от компанията са признали за проблема, който засяга всички версии на Windows 10, знаят, че е наличен в няколко държави, а потребителите ще трябва да изчакат още два работни дни, за да бъде разрешен.

Във форумите на Майкрософт техен инженер обяснява, че проблемът е наличен в различни държави и че се работи усърдно по неговото отстраняване.

Много съжалявам да ви съобщя, че към момента има временен проблем със сървъра за активиране и някои клиенти може да изпитат проблем, при който Windows показва, че не е активиран. Нашите инженери работят неуморно за решаването на тази неприятност, която се очаква да бъде отстранена до два работни дни„, гласи изказването.

Засега от Майкрософт не разкриват допълнителни подробности, но докато те работят за отстраняването на този сериозен проблем броят на потребителите, които са засегнати от него постоянно нараства. Можем да предположим, че повече подробности ще бъдат обявени с официалното решение по случая.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Руски хакер публикува ransomware "стартов пакет"