Windows 10 ще има ново старт меню в Anniversary Update

0
124
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Идващият през лятото Anniversary Update ще донесе много промени, за някои от които ви съобщихме, а сега се разбира и за големи промени в старт менюто.

Знае се, че от Microsoft работят усилено по подобряването на Windows 10 чрез универсалните приложения и новото старт меню ще доведе обратно всички универсални приложения чрез изгледа „All apps“. Подобен изглед имаше при Windows 8.1, но тук вече приложенията ще са от универсален тип.

Това означава, че потребителите ще могат да достъпват всички инсталирани на компютъра положения, по начин, който е много по-лесен, отколкото с текущото меню.

„Списъкът на All apps е много важен, за да може потребителят да разбере какви приложения има инсталирани на компютъра си. Ние смятаме, че това е много важен елемент от потребителския интерфейс, за да бъдат намалени скролванията и кликовете с мишката. Чрез All apps приложенията могат да бъдат достъпвани много по-лесно и предоставя консистенстност“, обяснява инженер от Microsoft.

Добавянето на един допълнителен бутон също е значима промяна. Лявата частна старт менюто е с обновен дизайн и там се вижда един допълнителен бутон, който предлага много опции, след като бъде натиснат. Там ще бъдат потребителските насторйки за акаунтите, както и настройки по захранването.

Windows 10 ще има ново старт меню в Anniversary Update 3

В момента тези промени са в разработка и от Microsoft събират мнения от потребители, за да могат да подобрят още повече изгледа на старт менюто. Ако имате някакви препоръки или мнение относно новите промени, то вие също можете да оставите впечатленията си тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Смяната на Linux с Windows в Мюнхен е политическо решение