Windows 10 ще получи ъпдейт за годишнината си с много интересни функции

Windows 10 ще получи ъпдейт за годишнината си с много интересни функции


От Microsoft предвиждат много значителни ъпдейти за първата годишнина на най-новата им операционна система Windows 10.

Поради причината, че при Windows 10 вече не се следва линията със сервизните пакети, сега този ъпдейт ще се казва Anniversary Update.

На конференция от Редмънд разкриха, че вече имат 270 милиона потребители при Windows 10, което я прави най-бързо разпространяващата се операционна система, като надминава дори Windows 7 с цели 145%. Въпреки това обаче дори и тези темпове не са достатъчни, за да постигнат заявената по-рано цел за един милиард потребители след две години. Вариантите товада се случи са корпорациите ударно да започнат да мигрират към Windows 10, а потребителите масово да започнат да сменят компютрите си, което е малко вероятно.

Една значима промяна, която се предвижда да дойде при Windows 10, не засяга компютрите а Xbox One. Вече има възможност за стрийминг на игри между компютър с Windows 10 и Xbox One, като сега работата е фокусирана при съвместимостта, която ще се увеличи значително с Anniversary Update. След това се предвижда следващ ъпдейт да даде възможността Xbox One да може да стартира всякакви универсални приложения.

С Anniversary Update също така ще се появи възможността да се забранява V-Sync, както и ще има подобрена поддръжка за конфигурации с повече от една видео карта. Другите проблеми, които описахме като главни причини да не се закупуват игри от Windows Store в тази статия, не са засегнати и няма да е лошо от Microsoft да преосмислят стратегията си.

Предвижда се след годишния ъпдейт Cortana да се появи и при Xbox One, като от Microsoft считат, че това ще е в много голям плюс за платформата. Допълнително в Windows Store ще се появи специална секция за приложения, които имат интеграция с Cortana.

Прочетете още:  От Adobe Creative Cloud изтече информация за 7.5 млн. потребители

Новината, която определено дойде неочаквано, е появата на Linux поддръжка в Windows 10. За компания, в която бившият ѝ CEO казва, че Linux е рак, това определено е абсолютно неочаквана стъпка. От Microsoft продължават да се опитват, както декларираха по-рано, да сближат Linux разработчиците и Windows потребителите. От Ars Technica съобщават, че с Anniversary Update ще може да се използва популярния bash shell на Unix, както и други типични Unix command-line среди.

Microsoft се съюзява с Canonical, разработчика на Ubuntu Linux, като целта е Ubuntu да може да се стартира едновременно с Windows 10, както и да се осигурят съвместими command-line инструменти, които се използват за разработването на Ubuntu.

Други промени, които се очакват да донесе Anniversary Update са използването на биометрични данни за сайтове, когато се използва браузъра Edge, както и повишена поддръжка за стилуси за устройствата с Windows 10.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments