Windows 10 ще забавя програмите, които са във фонов режим, за да пести батерията

0
45
Windows 10 ще забавя програмите


След излизането на Windows 10 Creators Update от Майкрософт са се фокусирали върху живота на батерията и ще се опитват да удължат нейния живот по различни начини.

Един от новите начини, които ще дойдат в Redstone 4. В новия билд 16176 на Windows 10, който е наличен за потребителите в Insider програмата, вече има технология, която забавя програмите, които са стартирани във фонов режим, което би трябвало да пести батерия с до 11%, според тестовете, които бяха проведени по-рано тази година.

За някои хора тези 11% може да не звучат много, но това са цели 48 минути за 8-часов период и със сигурност резултатът ще продължи да се подобрява.

От Майкрософт обясняват новата технология по следния начин в блога си:

„Повечето хора с Windows обичат да имат отворени множество програми по едно и също време. Често обаче това, което е стартирано във фонов режим, може да източва вашата батерия. В последния Insider Preview билд 16176 ние успяхме да използваме технология, която да пести батерията и да удължава нейния живот значително, като в същото време потребителят не губи мощните мултитаскинг способности на Windows.

Със забавяне на приложенията, които са стартирани във фонов режим, Windows поставя процесора в режим, който е възможно най-енергоефективен. Работата бива свършена, но с възможно най-малко изразходвана енергия от батерията.“

Прави впечатлени обаче, че от Майкрософт не съобщават точно колко енергия се пести по този начин. Друго което трябва да се знае е, че технологията ще бъде налична на Intel процесорите от шесто поколение нагоре, като се обещава да се работи по разширяването на чиповете, които ще я поддържат.

Прочетете още:  Linux Mint 18.2 Beta KDE и Xfce вече са налични за сваляне

Засега работното име на новата технология е „Power Throttling“, докато от Майкрософт не измислят нещо по-подходящо. От компанията обещават, че ще има API за разработчиците, чиито приложения ще имат нужда от преработка, за да са съвместими с новата функция.

0/5 (0 Reviews)