Windows 10 ще запазва 7GB дисково пространство за ъпдейти

0
27
Windows 10

От Майкрософт ще се опитат да решат големия проблем с недостига на място при актуализиране на системата или съобщението „insufficient storage space“, което потребителите получават при опит за ъпдейт. От компанията обявиха, че това ще се случи в следващия голям ъпдейт Windows 10 19H1 version 1903, който се очаква тази пролет, където ще видим новата опция „Reserve Storage“.

С други думи от Майкрософт ще заделят още 7GB от дисковото ви пространство, което би трябвало да помогне с проблемите с недостатъчно място при инсталиране на ъпдейти. Там ще се съхраняват временни файлове и системен кеш и благодарение на това потребителите вече няма да получават съобщението, че нямат място.

До момента при подобен проблем те бяха съветвани да включат опцията Storage Sense, която би трябвало да помогне, но това обикновено не води до нищо и доказателството са множеството потребители, които не успяха да инсталират Windows 10 October Update.

Според Майкрософт сега това вече ще се промени и с идването на Windows 10 19H1 version 1903 различни ненужни файлове ще бъдат премествани в резервираното 7-гигабайтово пространство, което би трябвало да осигури безпроблемно инсталиране на бъдещи ъпдейти. С новата функция също така ще се автоматизира и изчистването на десктопа преди получаването на нов ъпдейт. Според информацията на компанията това пространство ще може да бъде намалявано, но не се споменава с колко.

От компанията от Редмънд съобщават още, че заделеното пространство няма да седи неизползвано и през другото време, когато то не е необходимо за ъпдейти, ще бъде използвано за временни файлове, което освен, че ще освободи място от потребителското пространство, също така ще допринесе и за по-гладката работа на приложенията. Windows storage sense в същото време няма да бъде спирана или премахвана, а ще продължи своята работа по изтриването на ненужни файлове.

Прочетете още:  openSUSE Tumbleweed е първата Linux дистрибуция с GNOME 3.24

Ако искате да изпробвате функцията още сега, то това няма да е възможно освен ако не участвате в Insider програмата на Майкрософт. При желание от ваша страна винаги можете да се впишете и да изтеглите най-новия билд за потребителите от тази програма. След това можете да включите новата опция от Start->Show more categories->System & reserved.

Повече информация относно новата функция можете да научите от официалния блог пост.

0/5 (0 Reviews)