Windows 10 в Белия дом – реклама или хакерска намеса?

0
905
Windows 10 в Белия дом - реклама или хакерска намеса?

Във вторник в Белия дом всичко протича нормално. Президентът на Съединените щати Донал Тръмп има среща в така наречената Ситуационна стая (Situation Room) с лидерите на републиканците и демократите, в присъствието и на вице президента Майк Пенс.

Няма нищо необичайно в подобни срещи, докато Зак Уитъкър от TechCrunch не забелязва, че на мониторите в залата се вижда не какво да е, а именно Windows 10. Снимката, която е публикувана от прессекретариата показва Windows 10 на екраните в залата и много бързо набра популярност в Twitter.

Тази снимка предизвика огромно вълнение, спорове и възмущение. Потребителите най-вече спорят дали е добра идея да се използва Windows 10 в Белия дом, имайки предвид всички недостатъци и несъвършенства на тази операционна система, станала печално известна със своите дупки в сигурността, нестабилност и бъгове.

Промъкнаха се съмнения, че всъщност от американското правителство не може да са толкова глупави и че снимката може да е преправена от хакери. Дори се появиха и по-смели предположения, които изразяват мнение, че това може да е реклама на Майкрософт, което напомня на кампанията им с Windows пуловера от края на миналата година.

Засега това са само спекулации и докато се чудим какво всъщност се случва, нека се насладим на някои от интересните постове в Twitter:

Засега от Майкрософт не са направили официално изявление по случая. Може би са твърде заети да поправят огромното количество проблеми в Windows 10 2018 October Update.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Cloudflare подобряват бърината при Linux криптираните дискове два пъти