Windows 10 вече дава възможност за споделяне на екрана на Android смартфона ви

0
40
Windows 10 вече дава възможност за споделяне на екрана на Android смартфона ви

По време на миналогодишното Surface събитие през октомври от Майкрософт анонсираха споделяне на екрана (screen mirroring) при Windows 10 и Android смартфоните, която функция е част от приложението Your Phone.

Сега, след почти половин година тази функция най-сетне е налична в най-новия Windows 10 Insider Preview Build 18356 (19H1), където от Майкрософт предоставят ранна версия на Your Phone, с която можете да споделяте екрана безпроблемно и да използвате своите Android приложения на десктопа си.

За да се случи това обаче има някои изисквания. Вашият компютър трябва да използва Windows 10 Preview Build 18356 или по-нов, да има Bluetooth с Low Energy Peripheral режим (можете да направите проверта тук, поддържан модел смартфон, като за момента това са Samsung Galaxy S8, S8 Plus, S9 и S9 Plus и връзка между компютъра и смартфона, която е осъществена в една и съща мрежа, а смартфонът трябва да е в обхвата на блутуута на компютъра.

В анонса се съобщава още, че за в бъдеще ще бъдат добавяни повече модели. Що се отнася до Low Energy Peripheral режима, в момента само Surface Go има поддръжка за него, но и този списък ще се увеличава с течение на времето.

Повече информация можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Twitter приложението получи ъпдейт за Windows 10