Windows 10 вече няма да се рестартира без предупреждение при ъпдейти

0
33
Windows 10

От Майкрософт работят по нов, предвидим начин на ъпдейтване при Windows 10, който повече няма да рестартира компютъра ви най-неочаквано или по време на нещо важно. Новото начинание включва машинно обучение, което ще преценява дали компютърът бива използван или не. Ако към момента компютърът не бива използван, може да се предприеме рестартиране, за да се приложат новите актуализации.

От компанията обясняват, че този ход е продиктуван от желанията на потребителите и в резултат на това те са разработили система, която е проактивна и е с променена логика. Обучен е специален модел, който предвижда кога е най-подходящият момент за рестартиране на машината и това включва не само проверката дали машината се използва, а системата дори ще се опитва да предвиди дали не сте станали за малко, просто за да си сипете чай, обяснява Дона Саркар, директор на Insider програмата.

Саркар обяснява, че резултатите от вътрешните тестове към момента са обнадеждаващи. и ако всичко мине без проблеми, новият модел за предсказване може да бъде включен в следващия голям ъпдейт на Windows 10 Redstone 5, който се очаква през есента на 2018-а година. Windows 10 Redstone 5 ще бъде завършен през септември, а спускането му към потребителите ще се осъществи през октомври същата година, когато те могат да очакват и появата на новата функция.

Новата функция вече е налична в последните preview билдове, които излязоха днес за Insider програмата.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Fedora 29 с множество промени и подобрения