Windows 10 вече позволява телефонни разговори. Опцията идва първо в Indiser програмата

0
120
Windows 10 вече позволява телефонни разговори. Опцията идва първо в Indiser програмата

От Майкрософт предложиха възможност за провеждане на телефонни разговори в Windows 10.

Компанията от Редмънд започна да тества услуга, позволяваща провеждането на телефонни разговори в Windows 10 в лицето на приложението Your Phone. По този начин потребителите ще могат да провеждат разговори от своите компютри, се съобщава в блог пост.

От Майкрософт обясняват, че новата услуга позволява отговаряне на входящи позвънявания на компютъра ви, създаване на разговори посредством вградена възможност в приложението Your Phone за набиране или от телефонна книжка, отказване на входящи обаждания, придружено с персонализиран текст по желание или директно изпращане към гласовата ви поща, достъп до скорошната история на разговорите, проведени на компютъра ви, прехвърляне на разговори от компютър към телефон.

Със сигурност възможността за провеждане на телефонни разговори при Windows 10 ще бъде полезна за много потребители. Ще можете веднага да се обадите, ако в момента използвате слушалки докато слушате музика или гледате филм, ситуации, в които потребителите обикновено пропускат разговорите, защото не чуват телефона си.

С този ход от Майкрософт дават на потребителите дългоочаквана и много желана услуга, която потребителите на macOS имат от години. Приложението Your Phone може да се разглежда като поредната инициатива за заздравяването на позициите на Майкрософт в мобилния сегмент.

За да можете обаче да се възползвате от новата услуга ще ви е необходим смартфон с Android 7.0 или по-нова, компютър с инсталиран Windows 10, който има Bluetooth и билд с версия 18362.356 или по-нова.

Новата функция вече се предлага в новия Windows 10 Insider Preview Build 18999 (20H1) за потребителите в Insider програмата от бързия кръг. Наскоро Your Phone приложението получи и поддръжка за Dual-SIM. Използването на приложението не е ограничено само до продуктите на Майкрософт, което е добра новина за всички потребители.

Прочетете още:  Пробиват защитата на iPhone, Pixel и Galaxy смартфоните с датчик за $5
5/5 (1 Review)