Windows 10 зеленият екран на смърта е тук

0
156
Windows 10 зеленият екран на смърта е тук


Много потребители оттук нататък ще получават грешки в нов зелен цвят. От Майкрософт официално въведоха зеления екран на смъртта.

Едва ли има потребител, който да не знае за известния син екран на смъртта, или наричан за кратко BSOD ( Blue Screen Of Death). Сега обаче изглежда, че все повече потребители ще получават зелен екран на смъртта.

Новата грешка вече е кръстена Green Screen Of Death (GSOD) и направи своя дебют с излизането на Windows 10 build 14997, след като от Майкрософт официално го анонсираха, а целта е потребителите да могат да различават Windows версиите за Insider програмата и нормалните версии.

Matthijs Hoekstra от Windows Enterprise Development Platform анонсира новата функция вчера в Twitter, като загатна, че в Windows 10 build 14997 има нещо ново, за което никой все още не е съобщил.

„Готино е, когато четеш за всички нови екстри, които са намерили потребителите в новия билд, но те са изпуснали голямата промяна! Огромната промяна! Чудно ми е кога ще бъде забелязана“, казва Hoekstra.

Потребителите веднага започнаха да предполагат различни неща, започвайки от Xbox и стигайки до Project Astoria, но понеже абсолютно никой дори не се и доближи до GSOD, Matthijs по-късно пусна подсказка, че новото нещо е „зелено“.

Потребителят [url=“ target=“_blank“ rel=“nofollow]@Chris123NT[/url] най-накрая откри за какво става въпрос, пускайки скрийншот на зеления екран на смъртта, който изглежда по същия начин като синия, с малката разлика, че е зелен.
@mahoekst so on a hunch I tried to force a bug check and well, yeah… pic.twitter.com/iKeDPT5wu6— Chris123NT (@Chris123NT) December 29, 2016

След това Matthijs Hoekstra обясни, че зеленият екран на смъртта (GSOD) е специално създаден за билдовете, които се пускат в Insider програмата, за да помогне на тестващите да различават preview билдовете от нормалните, при които си остава синият екран на смъртта (BSOD).

Прочетете още:  От Apple успяха да осъществят мечтата си за непробиваем iPhone

А защо цветът на новия екран на смъртта е зелен никой не знае, като самият Matthijs Hoekstra също няма идея защо изборът на Майкрософт се е спрял на този цвят.

Зеленият екран на смъртта е твърде вероятно да започне да се появява още с първите билдове през януари 2017-та година, така че не се изненадвайте, ако го видите – той вече е официално тук.

0/5 (0 Reviews)