Windows 12 Lite – 3 пъти по-бърз от Widows 10, но има уловка

0
440
Windows 12 Lite - 3 пъти по-бърз от Widows 10, но има уловка

Windows 12 Lite влезе в полезрението на потребителите, който е до три пъти по-бърз от Windows 10.

За потребителите, които търсят алтернатива на вече спрения официално Windows 7, има изненада! Появи се Windows 12 – операционна система, която е три пъти по-бърза от Windows 10, няма никакви реклами и насилствени актуализации и се рекламира под името Windows 12 Lite.

След като от Майкрософт през последните няколко години твърдят, че обичат отворения код и Linux, ако им вярвахме, можеше наистина да очакваме подобен ход от тяхна страна. Разбира се, Windows 12 Lite не е свързан с Майкрософт по никакъв начин и се оказва, че това е Linux дистрибуция, която бива предлагана от създателите си с подобен на Windows 10 външен вид.

Windows 12 Lite е бил забелязан на компютърно изложение от Reddit потребителя Hexsayeed, който споделя интересната снимка и своята приятна изненада от наличието на подобна операционна система.

Според създателите на Windows 12 Lite той е базиран на Linux Lite 4.8, предлага до три пъти повече бързина, предоставя тъмна и светла тема, различен пакет от икони, над 80 000 приложения посредством софтуерния мениджър и липсата на всякакви реклами, както и подслушване от страна на Майкрософт.

Windows 12 LiteНовата Linux дистрибуция дори си има и официален сайт, където потребителите могат да разгледат множество снимки на външния вид, да се запознаят с основите на това как се работи с Windows 12 Lite, обяснява се как можете да играете игри, да смените тапета на десктопа си и пр.

За жалост на някои потребители този проект няма да просъществува дълго. Въпрос на време е адвокатите на Майкрософт да предявят претенции за затваряне на сайта и спиране на разпространението на операционната система поради нарушени авторски права.

Прочетете още:  Need for Speed: Shift 2 Unleashed D9VK Wine Linux

В същото време, както повечето потребители знаят, няма да има нови версии на Windows. Както беше оповестено многократно от страна на Майкрософт Windows 10 е последното издание, което предприе rolling принцип на разпространение, копиран почти изцяло от rolling Linux дистрибуциите като Arch, Gentoo, Solus, Deepin и пр.

Следователно дори Windows 11 не е на дневен ред и Windows 12 също няма да има, освен ако от Майкрософт не решат да променят стратегията си, за което засега, въпреки многото проблеми от преминаването към новия модел, няма индикации. Единствената нова версия на Windows, която дори вече беше анонсирана е Windows 10X, която обаче оптимизирана за устройства с два дисплея.

5/5 (1 Review)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments