Windows 7 е жив: Майкрософт удължава крайния срок срещу заплащане

0
150
Windows 7 е жив: Майкрософт удължава крайния срок срещу заплащане

От Майкрософт отдавна са обявили крайния официален срок за поддръжка на Windows 7, който е 14-и януари 2020а година, но изглежда той не е достатъчен за повечето потребители да мигрират към Windows 10. Поради тази причина от Майкрософт решиха да предложат тригодишно удължаване на крайния срок срещу допълнително заплащане.

Всеизвестен факт е, че повечето корпоративни клиенти на Майкрософт все още използват Windows 7 поради различни причини. Сега, с новата оферта на Майкрософт те ще могат да получат официална поддръжка до 2023-а година. Тези клиенти ще продължат да получават актуализации по сигурността Extended Security Updates (ESU), а лицензите ще се раздават отделно за всяко устройство. Цената обаче ще се покачва с всяка следваща година.

Windows 7 ESU лицензите ще бъдат налични за всички корпоративни клиенти с Windows 7 Professional и Windows 7 Enterprise с Volume Licensing, а клиентите с Windows software assurance, Windows 10 Education и Windows 10 Enterprise ще получават отстъпка. Допълнително клиентите закупили Windows 7 ESU ще получат поддръжка и за Office 365 ProPlus, който също ще може да се използва до януари 2023-а година.

Windows 8.1 също получава поддръжка за Office 365 ProPlus до януари 2023-а година, а Windows Server 2016 – до октомври 2025-а година. Допълнително се предлага безплатно функцията Desktop App Assure, която да осигури безпроблемната работа на приложенията, създадени за Windows 7 и при Windows 10. При случай на проблеми потребителите ще могат да създадат билет в Microsoft FastTrack.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linux deepin 15.10 ще накара много Windows и macOS потребители да завиждат (видео)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments