Windows 7 отново е на върха по потребление

0
902

От Майкрософт съвсем наскоро изнесоха данни, че Windows 10 отбелязва постоянен напредък в увеличаването на пазарния си дял, като в същото време Windows 7 губи почва бавно, но сигурно.

Нови данни от NetMarketshare за месец март обаче сочат съвсем друго, всъщност тъкмо обратното – Windows 10 губи пазарен дял, докато този на Windows 7 се покачва и е на първо място по използваемост, въпреки че краят на официалната му поддръжка през 2020-а година наближава.

Това със сигурност са много лоши новини за Майкрософт, които твърде агресивно предлагат Windows 10 и постоянно изнасят информация колко добре той бива приет от потребителите (които често нямат друг избор).

Windows 7 отново е на върха по потребление 3

Windows 10 бележи спад минимален спад от 0.79% до 33.83% през месец март, докато Windows 7 бележи повече от двойно на тази стойност повишение от 1.75%, с обща стойност от 43.44%. Това са доста лоши новини, имайки предвид предстоящото излизане на Windows 10 Spring Creators Update и големите очаквания на Майкрософт за това издание.

На трето място е Windows 8.1 с потребителски дял от 5.46%, който интересно е с почти същите стойности като тези на безсмъртния Windows XP. Изглежда, че от Майкрософт все още не могат да се справят с костеливия орех Windows XP, а на хоризонта се задава огромен проблем с Windows 7, който потребителите не искат да изоставят и изглежда, че това се превръща в трайна тенденция.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Кръпка по сигурността за Internet Explorer остави Windows компютри неизползваеми
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments