Windows 7 потребителите ще получат SHA-2 ъпдейт през март

0
38
Windows 7 Windows 10

Въпреки че официалната поддръжка на Windows 7 приключва след по-малко от година, от Майкрософт обявиха, че потребителите на тази версия на Windows ще получат важен ъпдейт, свързан със сигурността.

От Майкрософт възнамеряват да спуснат специален пач, който да осъществи преминаването от SHA-1 към SHA-2 и това ще се случи на 12-и март тази година. Това което е важно обаче е, че потребителите на Windows 7, които не инсталират този пач, ще спрат да получават ъпдейти по сигурността за в бъдеще.

Secure Hash Algorithm или SHA е алгоритъм, който се използва широко за подписване на код с цел сигурност. С течение на времето обаче SHA-1 стана по-малко сигурен поради откриването на слабости в кода, затова на сцената се появи SHA-2, който се явява много по-сигурна алтернатива на остарелия стандарт и няма неговите проблеми и слабости.

За да защитим вашата сигурност, актуализациите при операционната система Windows са двойно подписани с SHA-1 и SHA-2 хеш алгоритмите, за да се подсигури фактът, че те идват директно от Майкрософт и не са компрометирани по време на доставянето„, казват от Майкрософт в документацията.

Поддръжката на Windows 7 ще бъде спряна официално на 14-и януари 2020-а година, когато потребителите ще спрат да получават всякакви актуализации освен ако не си платят за удължена поддръжка. Дотогава обаче те ще продължат да получават всякакви актуализации, но ще трябва да инсталират и SHA пача на Майкрософт, за да получават и актуализации по сигурността.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Intel 9th Gen Core процесорите идват на 1-и октомври
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments