Windows 95 се завръща като приложение за Linux, macOS и Windows

0
61
Windows 95 се завръща като приложение за Linux

Много хора изпитват носталгия по Windows 95, по неговата сива тема и специфични звукови сигнали, но тези времена отдавна минаха безвъзвратно. Сега обаче може би е дошло времето за ново нарастване на масата от фенове на Windows 95, след като разработчикът от Slack Felix Rieseberg е решил да съживи древната операционна система под формата на приложение.

Приложението Windows 95 е публикувано за безплатно сваляне в GitHub и може да бъде инсталирано на Linux, macOS и Windows, завръщайки спомените от отминалите времена. В страницата на проекта са налични инсталационни файлове за трите операционни системи, както и сорс кодът на приложението, което използва платформата Electron.

С Windows 95 приложението потребителите могат да стартират различни програми като Minesweeper, MS Paint, Wordpad, файлов мениджър и дори Internet Explorer, който обаче засега не работи особено стабилно и се проваля в отварянето на някои страници. В текущата версия е добавена поддръжка и за флопи дискови устройства (FDD).

Размерът на приложението е едва 129 MB и когато е стартирано заема около 2000 MB оперативна памет (RAM) със стартирани всички възможни приложения. Ако изпитвате различни проблеми с работата на Windows 95, разработчикът е дал възможност на потребителите да рестартират Windows, което може да доведе до отстраняване на проблемите.

Повече информация относно Windows 95 приложението за Linux, macOS и Windows можете да намерите в официалната страница на проекта в GitHub.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 Insider Build 17017 носи някои интересни новости