Майкрософт потвърдиха, че в Windows има бъг, който пречи на VPN услугите

0
78
Майкрософт бъг

От Майкрософт признаха за нов бъг в Windows 10, който пречи за правилното функциониране на при използването на VPN свързаност и потребителите получават код за грешка “0xc000005”.

Бъгът засяга всички потребители, използващи най-новия билд 18362.207 на Windows 10 1903, който излезе миналия месец на 27-и юни. Въпреки, че много потребители все още не са преминали на най-новата версия, засегнатите машини може да представляват доста голям брой.

Проблемът се проявява, когато VPN услугата е настроена да е винаги включена – AOVPN (Always-On VPN) с използването или неизползването на тунел, а нивото на данните е ръчно настроено на стойност 0. Ръчно настроените профили и връзки не са засегнати.

Windows 10 VPN бъгОт Майкрософт работят по издаването на кръпка за бъга, а докато той излезе, съветват потребителите да заобиколят проблема по следния начин с използването на регистрите в Windows.

За да решите VPN бъга при Windows 10 трябва да отворите редактора за регистри и да навигирате до следния ключ:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DataCollection

Ще видите ключ с име AllowTelemetry, като можете да промените стойността според предпочитанията ви на 1, 2 или 3, което отговаря на нивото на телеметрията, съответно Basic, Enhanced и Full.

Ако ключът не съществува, ще се наложи да го създадете.

Редактирайки Windows регистрите винаги трябва да внимавате, защото при грешки може да предизвикате неправилна работа в операционната система. За да се застраховате можете да използвате създаването на резервно копие на системата.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linux Mint 19.1 ще се казва Tessa. Излиза през ноември 2018-а година