Windows Defender продължава да се представя много зле

0
28
Windows Defender продължава да се представя много зле


В последния тест на независимата немска лаборатория AV-TEST, Windows Defender продължава тенденцията да е на дъното на класацията.

Въпреки всички усилия от страна на Майкрософт за подобряването на Windows Defender при Windows 10 и Windows 7, техният антивирусен продукт продължава да показва много лоши резултати при тестовете.

Въпреки това обаче, от компанията продължават да окуражават потребителите да преминат към Windows Defender, за да бъдат защитени максимално, което е некоректно, предвид всички резултати досега.

Това, че потребителите ще са много по-добре защитени с почти всеки един друг антивирусен продукт, се показва и от последните тестове за юли/август 2017-а година, проведени от AV-TEST за Windows 7.

Майкрософт събира едва 13.5 точки със своя Microsoft Security Essentials, като по-лош резултат има само един продукт и това е Comodo Internet Security, който събира 12.5, при това главно поради проблеми с представянето, където събира само 1.5 точки.

Microsoft Security Essentials също така бележи спад до 97% при засичането на Zero-day атаки, като месец преди това процентите са били 99.

Тестът на AV-TEST показва още, че при широкоразпространените малуер и вируси, MSE се представя много добре със своите 99.8% и без нито една фалшива тревога. При използването на безопасни продукти обаче, фалшивите тревоги скачат на 15.

Проблем при MSE се очертава и забавянето на системите при инсталирането на често използвани програми, като от немския институт са преценили, че това се случва с между 56 и 78%, независимо дали машината е със слаби характеристики или е от висок клас.

По всичко личи, че въпреки настояването на Майкрософт за преминаване към Windows Defender, това е програма, която потребителите трябва да продължат да отбягват, защото антивирусните продукти от трети страни се справят много по-добре, дори и тези, които са безплатни.

Прочетете още:  IBM успя да постави нов рекорд с 330TB информация от касета с лента

Най-добрата антивирусна програма за последния тестови период за Windows 7 според AV-TEST е Kaspersky Lab Internet Security, като този продукт събира максималния брой точки във всички категории – за представяне, използваемост и защита.

0/5 (0 Reviews)