Windows Media Foundation Wine prefix download

0
1463
Windows Media Foundation Wine prefix download

Понеже има някои игри, които изискват Windows Media Foundation, който се създава изключително трудно, реших да направя един готов Wine префикс, за да могат Linux потребителите, които искат да играят подобни игри, да могат да го направят по един изключително лесен начин. Игрите, които го изискват сигурно не са малко, но до момента съм попаднал на Shadows: Awakening, Gris, BELOW и Call of Duty: Black Ops 3.

Стъпките за създаване на Windows Media Foundation Wine префикс са обяснени тук:

https://github.com/ValveSoftware/Proton … -419678627

Въпреки това обаче за повечето потребители е невъзможно да се справят със задачата, затова ще ви предоставя предварително приготвен пакет, с който много лесно ще можете да играете подобни игри.

1. Свалете префикса, който е приготвен под формата на архив:

Windows Media Foundation Wine prefix
Windows Media Foundation Wine prefix download 3

2. Разархивирайте архива

3. Сложете играта, която искате да играете в /prefix/drive_c/game/game_name_folder
Като „game_name_folder“ го заменяте с името на играта.

4. Отворете файла start с някакъв текстови редактор и на 85-и ред въведете пътя до изпълнимия файл (.exe) на играта. В случая префиксът е приготвен за играта Gris, значи пътят ще е drive_c/game/GRIS/. На 84-и ред въведете името на изпълнимия файл, в случая GRIS.exe.

5. Стартирайте играта от скрипта start. За шорткът на десктопа, изкарайте икона от скрипта desktop. Файловете трябва да бъдат изпълними. Как става това, прочетете тук. За различните игри можете да си намерите иконка от интернет или да си я екстрактнете сами и да промените пътя към картинката в скрипта на ред 7. Може да промените иконата и впоследствие, след като създадете шорткъта, от контекстното меню, което предлага графичната среда, която използвате.

Прочетете още:  Linux Mint 18 Cinnamon и MATE се появиха за сваляне

А ето и една игра, изискваща Windows Media Foundation и работеща абсолютно безпроблемно и под Linux с въпросния префикс:

 

 

Забележка:
След време версията на Wine, която идва с префикса, ще е остаряла и ще трябва да я смените. Това става в папка wine.

Можете да извикате настройките на Wine от главната директория на префикса (там, където се намират скриптовете start, desktop и пр.) с:

CODE: Избери всички

./winetools -cfg

Този префикс може да бъде използван и за играене на игри под Linux с DXVK, но са необходими някои елементарни допълнителни действия, които ще обясня при желание.

0/5 (0 Reviews)