Windows потребители имат различни проблеми с кумулативния ъпдейт KB4016871

0
56
Майкрософт бъг


Много потребители казват, че новите кумулативни ъпдейти, които бяха спуснати от Майкрософт вчера, са се инсталирали без проблеми, но има и други потребители, при които не всичко минава безпроблемно.

Единият от ъпдейтите KB4016871 е предназначен за компютри, които са с Windows 10 Creators Update версия (1703) и има съобщения от някои потребители отново за проблеми с невъзможност за инсталирането му.

Инсталацията на KB4016871 забива на определени проценти и не продължава нататък, което се случва редовно с нови кумулативни ъпдейти. Някои потребители споделят като възможно решение да го оставите колкото време е небходимо, като това може да отнеме до два часа.

Друг потребител от [url=“ target=“_blank“ rel=“nofollow]reddit[/url] се оплаква, че живите плочки (live tiles) в старт менюто му са се върнали към първоначалното си състояние след като е инсталирал ъпдейта и историята на търсенията вече не могат да бъдат цъкани с мишката, което очевидно е нов проблем.

Трети потребители се оплакват, че инсталацията на ъпдейта забива при „Getting Windows Ready“, а други казват, че при първия опит ъпдейтът не се е инсталирал, но от втория опит се е получило.

Предвид това, че ъпдейтите са пуснати едва преди няколко часа, сме почти сигурни, че съобщенията за проблеми ще нараснат значително.

Потребителите, които са очаквали инструмента Deployment Image Servicing and Management (DISM) да бъде поправен, също ще са разочаровани. Въпреки множеството доклади за проблеми при него, още преди пускането на Creators Update, той все още не е поправен.

Новите кумулативни ъпдейти са KB4016871 (1703), KB4019472 (1607), KB4019473 (1511), KB4019474 (RTM). Тук е важно да споменем, че това е последният път, когато Windows 10 RTM (версия 1507) получава ъпдейти.

Прочетете още:  Майкрософт: Смартфонът е мъртъв, просто още не сте го разбрали

Това означава, че за първото издание на Windows 10 повече няма да се пускат поправки на бъгове, както и ъпдейти по сигурността. Потребителите биват съветвани да преминат към по-нова версия на Windows 10.

0/5 (0 Reviews)