Windows Subsystem for Linux (WSL) най-сетне излезе от бета стадия

0
72
Windows Subsystem for Linux (WSL) най-сетне излезе от бета стадия


След много месеци на разработка системата за подкарване на Linux приложения под Windows 10 излезе от бета стадия.

Windows Subsystem for Linux (WSL) дава възможност на разработчиците и потребителите да използват различни Linux инструменти под Windows 10, без да имат нужда от реално инсталиран Linux, а освен това дава и възможност да бъдат инсталирани цели дистрибуции, които са налични в Windows Store.

Сега, малко след като от Майкрософт обявиха възможността WSL да бъде използван без нужда от активиране на Developer режима, според компанията системата вече е достатъчно стабилна и тя излезе от своя бета стадий на разработка.

Стабилния WSL е наличен за потребителите от Insider програмата от бързия кръг и се предлага в билд 16251.

Windows Subsystem for Linux (WSL) най-сетне излезе от бета стадия 3

От Майкрософт казват в анонса, че скептичните по отношение на WSL потребители вече могат да го използват всеки ден като инструмент за разработване и да изпробват различни приложения при Windows 10.

От компанията призовават при намерени проблеми или за изявяване на мнение да използвате Feedback Hub и подчертават, че ще продължат да се опитват да поправят проблемите, които са съобщени в GitHub хранилището на WSL, както и ще продължат да бъдат ангажирани в дискусиите в Twitter и Reddit.

Стабилната версия на WSL ще бъде налична за всички потребители с идването на Windows 10 Creators Fall Update през есента на тази година.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Intel пратиха над 400 пача за Linux Kernel 5.7