Windows телефоните Lumia са изтеглени от магазина на Майкрософт в Обединеното Кралство

0
33
Майкрософт най-сетне признаха


От известно време насам се носят слухове, че Майкрософт се отказват от бранда Lumia, но до този момент от компанията запазват пълно мълчание по въпроса.

Днес обаче слуховете очевидно се потвърждават, след като Майкрософт изтегли всичките Lumia Windows телефони от магазина си във Великобритания и остави за продажба само два Windows смартфона.

И двата Windows смартфона са продукт на странични OEM производители – HP Elite X3 и Acer Liquid Jade Primo.

Феновете на Lumia телефоните вече не могат да ги закупят във Великобритания освен ако няма залежали бройки при някой търговец.

Засега няма никаква информация дали изтеглянето на Lumia ще се случи и в останалите магазини на Майкрософт по света, но по всичко личи, че премахването на бранда е част от визията на компанията за бъдещето на Windows Phone.

Оптимистично настроените Windows Phone фенове може да заподозрат в това действие началото на предлагането на Surface Phone, но за момента няма никаква информация от страна на Майкрософт за нещо подобно.

Като оставим настрана слуховете, едно е сигурно – мобилната платформа на Майкрософт бележи спад всеки месец и към момента може да се каже, че едва съществува.

Последните данни сочат пазарен дял от едва 0.3% и за в бъдеще не се очертава промяна на тенденцията, а по-скоро платформата отива към своя логичен край.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Уязвимост в Google Chrome и Chromium позволява потребителя да бъде записван тайно с аудио и видео