Windows Update KB4462923 не може да се инсталира с грешка 0x8000FFFF

0
56
Windows 10 patch update

Тазседмичният Patch Tuesday както обикновено включва и актуализации за Windows 7, които се очаква, че ще бъдат инсталирани безпроблемно, но и този път не се случва така. Точно както и миналия път през септември, новият Windows Update KB4462923 също не може да се инсталира при някои потребители, с грешка 0x8000FFFF.

Когато през септември потребителите не можеха да инсталират актуализациите, които идват с Windows Update, от Майкрософт признаха за проблема и обясниха, че той се получава поради липсата на актуализацията Servicing Stack. Тогава те обещаха, че Servicing Stack ще бъде получен от потребителите посредством Windows Update, за да бъде избегнат проблемът.

Нов месец, нов ъпдейт, който отново не се инсталира, въпреки предприетите мерки. Причината се оказва твърде тривиална и доста нелепа – Servicing Stack е наличен в Windows Update, но е маркиран като exclusive. Това означава, че тази актуализация трябва да бъде инсталирана след всички други ъпдейти, но в случая това е невъзможно, защото тя се изисква от тези ъпдейти и излиза, че трябва да е инсталирана преди тях.

Майкрософт от своя страна не са направили необходимите промени, за да може Windows Update първо да изтегли Servicing Stack и чак след това да инсталира наличните актуализации, които се нуждаят от него. Резултатът от това, е че за втори пореден месец актуализациите за Windows 7 не могат да се инсталират, при това с една и съща грешка, която обаче е породена от различни причини.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  KDE Plasma получава Chrome интеграция