Windows XP ще остане задълго в Китай

0
18
Windows XP ще остане задълго в Китай


Наскоро от Microsoft подписаха договор с китайското правителство за инсталиране на Windows 10 на правителствените машини, в опит да ги накарат да преминат към нея и да оставят ХР и Windows 7.

Въпреки това потребителите не виждат никакъв смисъл да заменят Windows XP и Windows 10, кактосе вижда и в статистиките за потреблението на операционните системи. За повечето потребители старите операционни системи работят повече от чудесно и нямат никакво намерение да преминат към най-новата Windows 10.

Тази тенденция се забелязва и в световен мащаб, не само в Китай. В световен мащаб потреблението на Windows 10 се забавя. В Китай се използва най-много Windows 7, след това Windows XP, а дълбоко на дъното е най-новата Windows 10, както се вижда и на граbиката от StatCounter:

Windows XP ще остане задълго в Китай 4

Тук забелязваме как първо ХР губи пазарен дял, а след това отново започва да го покачва към края на годината. Това се отдава на факта, че много от тези потребители, които са довели до спада са пробвали Windows 10, но след това са се върнали обратно на ХР.

Най-ниската стойност в потреблението на ХР за тази година беше отбелязано през август изразено в 23.78%. След това обаче последва стремглаво покачване до завидните 30.52%

При Windows 7 не се забелязват драстични отклонения и има почти линейно представяне в потреблението. През май месец е бил инсталиран на машините на 57.67% от потребителите в Китай, а само два месеца след това на 61.09%. През следващите месеци бавно пада до нива от 53.56.

Windows 10 остава с незавидните 5.22%, въпреки всички усилени опити, придружени с недобросъвестни практики от страна на Microsoft да наложат новата операционна система.

Прочетете още:  Излезе Wine 5.0 RC4 с 15 поправки
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments