Wireless Display идва за Nexus 5 и Ubuntu OnePlus One устройства

0
49
Wireless Display идва за Nexus 5 и Ubuntu OnePlus One устройства


Разработчикът от [url=https://ubports.com/“ target=“_blank]UBports[/url] Marius Gripsgård анонсира днес 6 юни 2016-та година, че се работи по поддръжката на технологията на Canonical Wireless Display за тези устройства.

Миналата седмица от Canonical обявиха софтуерния ъпдейт Ubuntu Touch OTA-11 за устройствата, които поддържат, включително BQ Aquaris E5 HD, Meizu PRO 5, Meizu MX4, BQ Aquaris E4.5, както и BQ Aquaris M10 Ubuntu таблета, всички с Linux операционната система Ubuntu.

Този ъпдейт донесе за и дългоочакваната функция Wireless Display, известна още като Aethercast, който ще дава възможност за споделяне на дисплей чрез Miracast. За съжаление само засега тя ще е налична само при Meizu PRO 5 Ubuntu Edition смартфона, като разработчиците обещават, че останалите устройства в бъдеще също ще имат тази функция.

Wireless Display функцията за Ubuntu устройствата представлява още една стабилна крачка към конвергенцията, с която от Canonical ще се стремят да направят устройствата пълнофункционални компютри по един уникален начин.

Докато това се случи официално за гореизброените телефони, Marius Gripsgård работи по поддръжката на Wireless Display при някои неофициални Ubuntu телефони, включително Nexus 5 и OnePlus One, които ще използват ubp-5.1, който е базиран на Cyanogenmod 12.1/Android 5.1, който позволява работата на Aethercast на тези телефони.

Gripsgård съобщава, че Wireless Display все още не работи достатъчно стабилно за всекидневна употреба, но работата продължава. OnePlus One също в близко бъдеще ще има поддръжка за новата функция.

Докато господин Gripsgård върши своята прекрасна работа по Wireless Display, вие можете да му помогнете с някои тестове, превключвайки devel_rc-proposed канала при http://system-image.ubports.com/ на вашето устройство. Той има нужда и от помощ при Aethercast на Andtoid устройства, които поддържат Miracast, защото той все още няма Microsoft Wireless Display адаптор, който беше демонстриран за OTA-11 ъпдейта с Meizu PRO 5. Така че, ако искате да помогнете, инсталирайте приложението WiFi-Display на вашето Android устройство.

Прочетете още:  Ubuntu 20.10 инсталаторът ще включва автоматично TRIM при ZFS
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments