X.org Server 1.18.2 получава множество ъпдейти

0
14
X.Org Server


X.org Server е дисплей сървър с отворен код, който се използва от почти всички дистрибуции в Linux.

Според анонс направен от Adam Jackson в основния мейлинг лист на X.org, има втори minor ъпдейт за стабилното разклонение на сървъра и сега вече версията е 1.18.2. В ъпдейта има множество подобрения, както и поправки на бъгове, които са били репортнати в периода между двете издания, първото от които беше преди около месец, на 8-ми февруари.

Има подобрения за glamor, който вече може да използва основните профили на OpenGL, ако такива са налични в използваната операционна система, като по този начин повишава в много голяма степен бързодействието и оптимизира използването на паметта при модерен хардуер.

Glamor получава и ъпдейти за Raspberry PI, както и за други OpenGL ES платформи. допълнително новият ъпдейт добавя поправки за крашове, зависвания и други бъгове при DRI2, DRI3 (Direct Rendering Infrastructure) и Present компонентите.

Допълнително Xwayland сървърът също получава ъпдейти и вече може да работи с xf86vidmode и XV разширения. Поправени са множество бъгове при хотплъг, които са били съобщени от потребители, както има и няколко pointer ъпдейта.

Подобрено е значително управлението на прозорците и клипборда, както и са добавени нови клавиатурни подредби при Xwin X за Cygwin средата, вървяща на Microsoft Windows.

X.org Server 1.18.2 можете да свалите от Kaminata.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Започна разработката на Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla“
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments