Xfce 4.14 излезе официално

0
163
Xfce

Известната лека Linux графична среда Xfce 4.14 излезе официално с множество подобрения.

След години очакване на нова версия от феновете, точно както разработчиците бяха обещали, днес тук е Xfce 4.14.

След като миналата версия 4.12 беше публикувана през далечната 2015-а година и след прескачането на 4.13, Linux потребителите вече могат да инсталират най-новата и актуална версия на Xfce.

При Xfce 4.14 е свършена много работа като преминаване от GTK2 към GTK3, работено е по използването на модерен софтуер и компоненти като GDBus, налични са редица поправки по композитора при мениджъра на прозорци xfwm4, има множество поправки за xfce4-panel, поправен е проблемът със заспиването на дисплея при възпроизвеждане на видео.

Добавен е xfce4-screensaver, поправен е бъг с маунтването на външни дялове при файловия мениджър Thunar, които неправилно са се зареждали с повишени права, подобрен е изгледът на fallback window иконите, поддръжката за Gtk+2 плъгини остава, а плановете са да се премахне при версия 4.16.

Налични са подобрения при уведомленията, при поддръжката за повече от един монитор, добавена е HiDPI поддръжка, добавени са различни подобрения при потребителския интерфейс, налични са подобрения при клипборд мениджъра и още множество поправки и нови функции.

Всички детайли около новата версия на Xfce 4.14 можете да видите в официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Skype има нова критична уязвимост