YouTube повежда борба с педофилите

0
44
YouTube повежда борба с педофилите

В резултат на скоро разразила се полемика около някои постове със сексуални намеци под клипове, в които присъстват деца, от YouTube решиха да спрат коментарите при почти всички видео клипове с детско присъствие.

Засега спирането на коментарите при подобни клипове е временно, а целта е да не се дава възможност на различни педофили да публикуват постове, в които присъстват сексуални намеци към деца и по този начин нарушават законите, а и поставят самата платформа в опасност, носейки ѝ негативи.

В блог пост от YouTube съобщават:

През следващите няколко месеца ние ще разширяваме тези действия, за да спрем коментари при клипове, в които присъстват съвсем малки деца, а също така и при видео клипове, в които присъстват по-големи деца, които могат да станат обект на сексуално поведение.“

От платформата за видео споделяне съобщават още, че са изработили специален алгоритъм, с чиято помощ ще бъдат премахвани такива коментари и този алгоритъм ще премахва двойно повече постове от досега съществуващия.

Тези действия се налагат не само поради морални съображения, но и поради чисто икономически причини. По-рано компании като Epic Games, Disney, AT&T и Nestle премахнаха своите реклами от платформата поради педофилски коментари при различни клипове.

От YouTube обещават, че новите действия няма да попречат на програмите за монетизиране.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  AMD пускат двучипов звяр - видео картата AMD Radeon Pro Duo
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments