YouTube промени логото си (видео)

0
135
YouTube промени логото си (видео)


За пръв път от 12 години платформата за видео споделяне YouTube смени логото си. Направени са още и редица други интересни промени, вижте какви.

YouTube изминаха дълъг път от първото споделено видео през 2005-а Me at the Zoo до сега, когато са най-голямата платформа за видео споделяне. Google закупува YouTube през 2006-а година за внушителните 1.65 млрд. долара.

В анонс компанията съобщава, че е направила различни промени в услугите си за различните платформи.

Обликът на страницата беше променян няколко пъти през годините, а сегашната промяна е вдъхновена от Martial Design, който първоначално е замислен за Android устройствата.

Целият облик е по-малко червен, като хедърът вече е бял и са добавени нов таб Library and Accounts. Навигационните табове могат да бъдат намерени в дъното на екрана. Самият червен цвят вече е с по-юрък нюанс.

Добавени са нови възможности към приложението за YouTube, както и нова чат функция, която позволява споделянето на текст и видео.

На десктоп потребителите на YouTube е позната функцията за промяна на скоростта на видеото, а сега тази възможност е добавена и към мобилното приложение.

Добавени са и нови видео предложения. Ако гледате видео в режим на пълен екран и слайднете отдолу-нагоре, ще се покажат предложенията на YouTube. Също така са добавени и нови удобни жестове.

Като част от промяната е и новото лого. Сега то изглежда като play иконата, която е позната и от преди, но до него е и надписът на YouTube, а червеният цвят на самата икона вече е с друг нюанс.

От компанията обясняват, че логото вече ще може да изглежда както трябва в различни ситуации. Например при недостатъчно място на дисплея, самата play икона ще представлява цялото лого.

Прочетете още:  Крадат Facebook пароли с нова техника

Като експериментална функция в момента се тестват и различни форми на видеата, които да могат да пасват по-добре на различни размери на дисплея.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments