За да изтриете Facebook акаунта си вече ще трябва да чакате 30 дни

0
12
Facebook

Наскоро Facebook вдигнаха дните, които потребителят трябва да чака, за да си изтрие завинаги акаунта от техните сървъри. Досега този период беше 14 дни, но с последните промени той беше вдигнат на 30 дни. Разбира се, логиката на този ход е ясна – Facebook искат да ви оставят повече време за размисъл, с надеждата, че все пак ще се върнете, защото техният капитал са именно потребителите.

Това се потвърждава и от изказването на говорител на Facebook пред The Verge, където той споменава, че са забелязали опити за влизане в социалната мрежа след изтичането на 14-дневния период, когато акаунтите вече са били изтрити. Сега вече подобни потребители ще имат 30 дни, за да преосмислят решението и ако решат да се върнат социалната платформа ще им даде възможност да изтеглят искането за изтриването на акаунта.

Множество потребители решиха да изтрият своите акаунти след скандала Cambridge Analytica, след новини, при които се разбра, че от Facebook споделят потребителска информация с големи компании като Apple, Google, Microsoft, Amazon, след постоянните изтичания на лична информация, след като бяха оповестени различни зловещи патенти на социалната платформа, след новината, че се четат и личните съобщения, след признанието, че се сканират всички снимки и съобщения, изпратени чрез Messenger и др. Дори съоснователят на WhatsApp Brian Acton призова всички да изтрият акаунтите си с движението #deletefacebook.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Закриват Google+ след открита уязвимост
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments