Задържани са служители от Apple, които продавали лична информация

0
20
Програмата на Apple Device Enrollment Program има уязвимост


В Китай е задържана група от служители на Apple, които са откраднали и продали информация за клиенти на компанията.

В материал на Hong Kong Free Press, които цитират местната полиция на южен Джедзян, се разкрива, че властите са задържали група от 22 човека като резултат от разследване, което е продължило с месеци. За поне 20 от тях се знае, че работят в Apple.

Престъпната група е използвала мрежата на Apple, за да получи достъп до личните данни и информация за клиенти на компанията.

Информацията е била продавана от други участници в групата на цени от $1.5 до $26.50 за акаунт. Към момента не е ясно дали освен телефонните номера, адресите и Apple самоличностите им (Apple ID), са продавани и детайли относно кредитни карти.

В материала се посочва, че заподозрените са от четири провинции в Китай – Гуанджонг, Джедзян, Цзянсу и Фуджиан. Полицията е атакувала едновременно няколко местоположения през отминалите почивни дни и са иззели компютри и различни други веществени доказателства, които ще помогнат на разследването.

От Apple не са излезли с официално становище, като в подобни случаи, които могат да нанесат вреда на имиджа, компанията от Купертино остава мълчалива, но е твърде вероятно от централата да проведат собствено разследване.

Засега също не е ясно дали жертвите с открадната информация са само от Китай, но това е твърде вероятно. Жертвите, чиито лични данни са откраднати, биват съветвани да се свържат с Apple или с полицията.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Steam клиентът за Linux получи ъпдейт