Закриват Google+ след открита уязвимост

0
46
Google+ започва да трие потребителска информация от 2-и април

От Google съобщиха, че закриват социалната мрежа Google+ за обикновените потребители и това решение най-вероятно е продиктувано от пробив в сигурността, но официално се посочват други причини.

От Google отдавна са знаели за проблема, който е съществувал между 2015-а и 2018-а година, но са решили да запазят мълчание, поради страх от внезапен интерес от страна на регулаторните органи, разкриват от The Wall Street Journal. Уязвимостта е засегнала над 500 000 потребители, но към момента от Google нямат данни някой да се е възползвал от нея, въпреки че 438 приложения са имали достъп до информацията, която е можело да бъде достъпена благодарение на бъга.

Тази информация включва пол, години, имена, електронна поща, професия, снимки и пр. и до не я е имало достъп дори и когато потребителят е взел решение тези детайли да бъдат скрити от другите потребители. От The Wall Street Journal твърдят още, че изпълнителният директор на Google Сундар Пичай е знаел за уязвимостта, а също така е бил уведомен и за взетото по-късно решение да не му се дава гласност.

Засега от Google не коментират тази информация и посочват, че причините за закриването на Google+ са предизвикателствата, пред които е изправена компанията, за да отговори на изискванията и очакванията на потребителите, а също така и относително ниската използваемост на тяхната социална платформа.

Затварянето на версията за крайни потребители на Google+ ще бъде извършено през следващите 10 месеца и платформата ще бъде напълно спряна през август 2019-а година. Въпреки това тя няма да престане да съществува окончателно, защото ще продължи да бъде налична за бизнеса.

Прочетете още:  Apple премахват Home бутона при iPhone 8
0/5 (0 Reviews)