Започна разработката на Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla“

0
91
Ubuntu

Разработката на Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla“ започна официално, след анонс от страна на Canonical.

Само няколко дни след излизането на Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa“ беше обявен и стартът на разработването на следващото издание Ubuntu 20.10, чието кодово наименование е „Groovy Gorilla“.

Анонсът беше направен от Lukasz Zemczak от Canonical, който казва:

Приятно ми е да съобщя, че Groovy е отворен за разработка. auto-sync е разрешен и скоро ще стартира. Както винаги очакваме голям наплив от билдове и autopkgtests по времето на този първоначален период, което може да предизвика забавяния. Моля, помогнете с поправянето на различните проблеми, които ще се появят.“

Според разписанието Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla“ ще влезе в замръзнал стадий за нови функции на 27-и август тази година, замръзналият стадий за потребителския интерфейс ще настъпи на 17-и септември, бета изданието ще бъде налично на 1-и октомври, а финалното издание е планирано за 22-и октомври.

Както обикновено Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla“ ще се поддържа девет месеца, защото не е LTS издание, а ако искате удължена поддръжка, то разработчиците ви съветват да използвате Ubuntu 20.04 LTS.

Изданието ще дойде с обновени пакети като Mozilla Firefox, LibreOffice, Thunderbird, Pulseaudio, BlueZ, NetworkManager, GNOME, Python, Ruby, PHP, Perl и др. Към момента не е известно кое Linux ядро ще се използва, но това най-вероятно ще бъде Linux Kernel 5.8.

Можете да видите официалния анонс на Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla“ тук.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Microsoft Office бива блокиран при Chromebook
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments