Излезе GIMP 2.10.18 с множество подобрения

0
92
GIMP

Излезе GIMP 2.10.18 с множество подобрения и поправки на проблеми по пътя към GIMP 3.0.

Въпреки забавянето на GIMP 3.0 поради проблемите с портването от GTK 2 към GTK 3, версиите от клона GIMP 2.10 на тази програма с отворен код за обработване на изображения продължават. Новата версия на GIMP 2.10.18 е налична за потребителите на Linux, Windows и macOS.

В анонса разработчиците съобщават, че са пропуснали обявяването на версия 2.10.16 и е минато директно към 2.10.18 поради критичен бъг. Сега двата ъпдейта общо донасят със себе си различни подобрения за по-лесно използване, нов инструмент за трансформации в 3D пространството, нов инструмент за проверяване на изданието и поправяне на различни проблеми.

Излезе GIMP 2.10.18 с множество подобрения 1

Като по-важни промени при GIMP 2.10.18 разработчиците са отбелязали групирането на инструментите в туулбокс по подразбиране, слайдърите вече използват компактен стил и е подобрена интеракцията им с потребителя, в голяма степен е подобрен прегледът при трансформациите, районите, които позволяват докване вече се осветяват при влачене на обект, който може да бъде докван.

Излезе GIMP 2.10.18 с множество подобрения 2

Добавен е нов 3D Transform инструмент за завъртане и панорамиране, по-бързо зареждане на ABR четките, по-гладък онлайн преглед при движение на четките върху платното, различни подобрения при симетричното панорамиране, обединен потребителски интерфейс за сливане и застопоряване на слоеве, нов инструмент за съобщаване на потребителите за наличието на нова версия.

Поправени са общо 28 проблема и са актуализирани 15 превода на различни езици.

Повече за GIMP 2.10.18 можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  GIMP 2.10.18 Final download - обработка и създаване на изображения и снимки