Windows 10 2004 получава нова опция за Windows Update в последния момент

0
255
Windows 10 2004 получава нова опция за Windows Update в последния момент

Windows 10 2004 получава нова опция в последния момент въпреки замръзналия стадий на разработка.

Windows 10 2004 е предвиден да излезе този месец, като съвсем скоро се очаква да бъде официално обявено и RTM изданието. Поради тази причина от известно време насам разработването се фокусира основно около изчистването на проблеми, като не се добавят нови функции.

Въпреки това обаче, този път е направено изключение и е добавена нова функция, съобщават от HTNovo. Новата функция представлява Windows Update изскачащ прозорец, който се появява, когато нова актуализация очаква да бъде инсталирана.

Ако потребителят не обърне внимание на изскачащия прозорец опцията също така се показва и в Action Center и предлага допълнителни действия като рестартиране през нощта, рестартиране сега или настройване на конкретен час за рестартиране, ако такова се изисква от инсталирания ъпдейт.

Функцията също така съдържа и текст, който съветва потребителите да включат своето устройство към електрическата мрежа докато се инсталира актуализацията, за да не се изтощи батерията докато тече инсталацията, което би могло да предизвика различни неприятни проблеми.

След като от Майкрософт заимстваха номенклатурата на изданията си от известната Linux дистрибуция Ubuntu, потребителите лесно могат да разберат, че Windows 10 version 2004 всъщност се очаква да излезе през април 2020-а година. Респективно и Ubuntu 20.04 се очаква по същото време, но за разлика от Майкрософт, Canonical спазват този принцип вече над 15 години.

Въпреки това обаче, вече се е случвало да има закъснения и едно от изданията на Windows 10 October Update 1809, което, както показва и името, трябваше да излезе през октомври, всъщност излезе през ноември поради сериозни проблеми, някои от които триене на потребителски файлове, проблеми с драйвъри, губене на активация, проблеми с iCloud и др. За бизнеса тази ъпдейт беше наличен цели шест месца след това.

Прочетете още:  The Dark Pictures Anthology: Man of Medan Linux DXVK Wine
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments