AVG Antivirus Free 19.8.3108 Final download – антивирус, малуер, вирус, антивирусна защита

0
1268
AVG PC TuneUp 19.1 Build 840 download - Windows оптимизиране

AVG Antivirus Free е антивирусен софтуер, който е от много години на пазара и се е доказала като надежден продукт, който сигурно и надеждно може да защити компютъра ви от вируси, троянци, червеи, шпионски програми, едуер, малуер, рууткитове и други.

AVG Antivirus Free 19.8.3108 Final download - антивирус, малуер, вирус, антивирусна защита 1

Програмата включва в себе си много модули, които се инсталират всичките по подразбиране. Потребителят може да включи на ръчен режим, където има възможност да избере кои компоненти иска да инсталира и кои не. Веднага след приключване на инсталацията, програмата ще потърси за ъпрдейти на вирусните дефиниции и когато ги свали и инсталира, ще ви изкара съобщение, че вече сте защитени. Също така ще ви предложи да инсталирате модула Safeguard за защита на вашите браузъри.

Интерфейсът е много интуитивен и приятен, решен в модерните черни и зелени цветове. Всички необходими функции са видими и лесно откриваеми. В основния прозорец се виждат пет основни компонента, които са свързани с вашата сигурност:

Computer – тук програмата ви дава информация дали сте защитени или не. Цъкайки на този модул, можете да достъпите опциите за включване и изключване на анти-вирус защитата и отделен модул за създаване на парола да файлове, с цел защита.

Web – тук ви се дава информация дали сте защитени или не, а при цъкане се достъпват два модула – един за включване и изключване на сканирането на линкове и Online Shield, който е наличен в платените версии на продукта AVG Antivirus и AVG Internet Security.

Identity – това е модул, който анализира поведението на инсталирания на вашия компютър софтуер, като по този начин решава дали е безопасен или не. Цъкайки на него ви се дава възможност да го изключите или включите.

Email – дава ви се информация дали вашата електронна поща е защитена или не. Цъкайки на него се достъпват две опции – спиране и изключване на модула за защита на електронната поща и анти-спам защита, която не е налична в безплатната версия на продукта. Модулът за защита на електронната поща следи входящи и изходящи електронни писма за зловредни файлове. Поддържа POP3, SMTP и IMAP протоколите.

Прочетете още:  GridinSoft Anti-Malware 4.0.45 Final download - антивирус, вирус, малуер, антивирусна защита

Firewall – това е защитна стена, която също не се предлага в свободната версия на продукта. Прозорецът ви дава информация дали е активирана или не.

AVG Antivirus Free

 

В основния прозорец, под тези основни пет модула, намираме още опции за сканиране и неговото настройване. Предлагат се три типа сканиране – бързо, пълно и сканиране за рууткитове. Бързото сканиране ще провери само в критичните зони на вашия компютър, пълното ще сканира целия компютър, което го прави по-бавно, но по-сигурно и ръчно сканиране, където можете да укажете точно кой файл, архив, папка, дял и или хард диск да бъдат сканирани.

Трябва да се има предвид, че всеки един от трите варианта за сканиране имат допълнителни разширени настройки. Има възможност и за насрочване на сканирането в определена дата и час.

Пак в основния прозорец намираме и опция за изтриване на различни остатъчни файлове, поправка на повредени регистри ключове, грешки свързани с фрагментацията и невалидни шорткъти. До този бутон се намира и друг бутон, който отговаря за ръчен ъпдейт, ако потребителят иска да провери дали има налични.

Ако търсите бърз и сигурен продукт, то можете винаги да разчитате на AVG Antivirus.

Лиценз: Ad-Supported

Промени спрямо миналата версия:

  • When all shields are disabled (e.g. via tray) and enabled, Mailshield is not enabled (sometimes it requires restart in order to start successfully)

Download: AVG Antivirus Free 19.8.3108 Final x86 offline installer

Download: AVG Antivirus Free 19.8.3108 Final x64 offline installer

Download: AVG Antivirus Free 19.8.3108 Final online installer

0/5 (0 Reviews)