Baidu Antivirus 5.9.0.217313 download

0
144
Baidu Antivirus 5.4.3.148966 download

Baidu Antivirus е надежден антивирусен продукт, който предоставя защита срещу вируси, малуер, едуер, червеи, троянски коне и всякакъв друг вид зловреден код.

Baidu Antivirus 5.9.0.217313 download 1

Baidu Antivirus предлага няколко инструмента, които да помогнат за доставянето на сигурност от високо ниво. Инсталацията е повече от лесна и безпроблемна, като не се предлагат никакви програми от трети страни.

Интерфейсът е много приятен и изчистен, както и е добре организиран и всички необходими и важни опции са разположени в основния прозорец, на един клик разстояние.

Baidu Antivirus

 

На първа линия се вижда информация от най-различно естество като версията на програмата, кога са ъпдейтвани антивирусните дефиниции, информация за това дали компютърът е защитен или има някакви проблеми, бърз достъп до сканиране, достъп до различните модули, настройки и включени енджини.

Предоставят се три режима на сканиране – бърз, който проверява само в най-критичните зони на операционната система, пълен, който сканира цялата система и ръчен, който позволява да бъдат сканирани определени от потребителя файлове и папки.

Baidu Antivirus използва два собствени енджина, Baidu Antivirus Engine и Baidu Cloud Security Engine, както и енджина на добре известната антивирусна програма Avira. Различните енджини могат лесно да бъдат пускани и спирани, според потребностите на потребителя и възможностите на машината, на която се използва Baidu Antivirus.

Програмата има защита в реално време, което осигурява безопасността на компютъра по всяко едно време, като процесът е винаги включен и в реално време следи за заплахи, като реагира своевременно.

Предлагат се още множество защити в различни аспекти, които могат да бъдат разгледани в специална секция, която също лесно може да бъде достъпена от основния прозорец на програмата. Там могат да се видят анти-фишинг защита, защита при сваляне на файлове от интернет, защита от кийлогъри, които може скришом от потребителя да записват всякаква активност от клавиатурата и по този начин да крадат пароли, защита на уеб камерата, защита на флашки, защита от снимане на екрана и проактивна защита.

Всеки един от тези модули е изобразен надлежно в разбираем вид и може да бъде спрян или активиран с един клик.

Прочетете още:  Comodo Firewall 12.1.0.6914 Final download - защитна стена, мрежова сигурност, антивирусна защита

На същото място се дава информация за това колко анти-фишинг атаки са били предотвратени, колко файла се защитават от Baidu Antivirus, информация за уеб защитата и колко заплахи са били засечени.

Baidu Antivirus

 

Отделно в Baidu Antivirus се предлагат множество полезни инструменти като защитна стена, която да следи целия входящ и изходящ трафик, инструмент за сигурно сърфиране в интернет, инструмент за сигурно изтриване на файлове, които после не могат да бъдат възстановени дори и със специализирани инструменти като EASEUS Data Recovery Wizard например.

Има модул за блокиране на реклами, специална защита на браузъри като Mozilla Firefox, Google Chrome и Internet Explorer, инструмент за поправяне на различни проблеми на операционната система, sandbox режим, където могат да бъдат стартирани файлове в изолирана среда, без да има опасност те да навредят на компютъра, както и инструмент за поправяне на проблеми с мрежата.

Настройките дават широко поле на действие, като позволяват да се реши дали Baidu Antivirus ще се стартира заедно с операционната система или не, различни настройки по сканирането, настройване на сканиране в определена дата и час, с възможност процесът да се повтаря регулярно, спиране и пускане на защитата в реално време, както и други настройки свързани с нея, настройки за проактивната защита, настройки на различните енджини, както и определяне на степента на защитата от тях, настройки за ъпдейтите и още много други.

Baidu Antivirus е един наистина много качествено направен продукт, който придежава много лесен, приятен и интуитивен интерфейс и предоставя на потребителите множество полезни инструменти, с които те могат да разчитат на високо ниво на защита, както и да поддържат компютъра си в топ форма, а комбинацията с Baidu Browser прави прекараното време в интернет приятно и безопасно.

Промени спрямо миналата версия:

Added the logic of shutting down Timing Scan

Лиценз: Безплатен

Download: Baidu Antivirus 5.9.0.217313

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments