Comodo Firewall 12.1.0.6914 Final download – защитна стена, мрежова сигурност, антивирусна защита

0
1187
Comodo Firewall 12.0.0.6810 Final download - защитна стена

Comodo Firewall е безплатен софтуер, който ще помогне за защитата на компютъра ви, когато сте свързани към интернет, като следи входящия и изходящия трафик.

Comodo Firewall 12.1.0.6914 Final download - защитна стена, мрежова сигурност, антивирусна защита 1

Въпреки че Windows идва с вградена защитна стена, която има базови функции, в повечето случаи тя не е достатъчна в условията на все по-нарастващата заплаха от всякакви кибер атаки.

Comodo Firewall ще помогне да запазите компютъра си подсигурен от всякакви заплахи, като в реално време ще следи целия входящ и изходящ интернет трафик.

Инсталацията е безпроблемна и сравнително бърза, но трябва да внимавате, защото се предлага браузъра Chromodo, който да стане по подразбиране и промяна на търсачката по подразбиране за всички браузъри на Yahoo.

Comodo Firewall

 

Интерфейсът е модерен, приятен и изчистен, като е организиран така, че дава, колкото се може повече от важните функции в основния прозорец на програмата.

Там виждаме и различна информация като версия на продукта, кога са извършвани ъпдейти, както и цялостен статус на защитата на компютъра. Леснодостъпни и на един клик разстояние са опции като сканиране, виртуален десктоп, преглед на файловете, които са в карантина, получаване на помощ в реално време, достъп до опциите, достъп до Game mode.

Виртуалният десктоп на Comodo Firewall е много полезна функция, която позволява във виртуализирана среда да се стартират програми, както и да се сърфира в интернет, без да се страхувате, че някое действие може да навреди на компютъра. Допълнително приложенията стартирани в този режим не оставят история и бисквитки в реалния компютър, което го прави изключително удобен инструмент за банкиране и онлайн пазаруване.

Comodo Firewall действа както почти всяка една защитна стена, следи входящия и изходящия трафик и при съмнение пита потребителя какво действие да бъде предприето, дали да бъде блокирано или допуснато, като се дава опция да се запомни отговорът за дадено приложение, за да не пита всеки път.

Прочетете още:  Panda Free Antivirus (Panda Dome) 20.0.0.1 Final download - антивирус, малуер, вирус, антивирусна защита

В настройките могат да бъдат конкретизирани отделни файлове, които да не подлежат на проверка и да бъдат добавени в така наречения доверен списък. Същото важи и за други приложения, които потребителят иска да блокира.

Както в повечето продукти на Comodo и тук срещаме полезния режим sandbox, в който могат да бъдат стартирани приложения в режим, който не може да повреди компютъра, както и режимът Game mode, който, когато е включен спира нотификациите от програмата и по този начин не притеснява потребителя с никакви съобщения.

Настройките на Comodo Firewall дават възможност да се настрои почти всичко, от различни генерални настройки за самата програма, до внимателното изследване кои процеси и файлове се пазят от програмата, настройки на sandbox режима, настройки на Defence+, който представлява модул за обща защита от атаки, различни нактройки по защитната стена и още много други.

Comodo Firewall е инструмент с много възможности, който предоставя високо ниво на защита посредством необходимите инструменти по един лесен и разбираем начин. В комбинация с Comodo Cloud Antivirus компютърът ви ще е защитен на едно много високо равнище.

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler
  • Fixed:
  • Preventing unsigned DLLs from loading into CIS processes
  • Added:
  • Due to popular demand added the ability to delete vendor rated by Comodo from Vendor List.
  • Added Czech language translations.
  • Add ‘Windows Operating System’ application to ‘Windows System Applications’ file group.
  • An alert is now shown that reboot is required if Clipboard Protection settings are changed.
    [collapse]

Лиценз: Ad-Supported

Download: Comodo Firewall 12.1.0.6914 Final

0/5 (0 Reviews)