Malwarebytes Anti-Malware Free MBAM 4.1.0.56 Final download – антивирус, малуер, антивирусна защита

0
1525
Malwarebytes Anti-Malware Free MBAM 3.7.1.2839 (April 13

Malwarebytes Anti-Malware Free е продукт на Marcin Kleczynski, който като млад е решил, че чистенето на вируси ръчно е тежка и неблагодарна работа и създава този световноизвестен продукт. Той ще ви защити от всякакви вируси, троянци, червеи, малуер, едуер, спайуер, рууткитове и други видове зловредни заплахи.

Malwarebytes Anti-Malware Free MBAM 4.1.0.56 Final download - антивирус, малуер, антивирусна защита 1

Инсталацията е бърза и безпроблемна. След инсталирането програмата сама ще потърси за ъпдейти на анти-вирусните дефинициии и за нови ъпдейти на продукта. Интерфейсът е изключително лесен и добре подреден. Така и начинаещите потребители могат лесно да се справят със задачата по почистването.

Malwarebytes Anti-Malware Free предлага два режима на сканиране – бърз и пълен. Бързият ще провери за заплахи и зловредни файлове само в най-криничните зони като паметта, куукита, регистри и системни файлове. Този режим на сканиране е бърз, но и не толкова ефективен. Режимът по пълното сканиране е по-бавен, но сканира целия компютър и така не оставя възможност за нещо скрито. Сканирането преминава през няколко етапа като сканиране на паметта, сканиране на компонентите, които се стартират с операционната система, проверка на регистъра, хеуристичен анализ, сканиране на файловата система и сканиране за рууткитове.

Malwarebytes Anti-Malware Free

 

След като сканирането приключи, програмата ви дава детайлна информация за намерените зловредни компоненти и само с натискането на един бутон всички проблеми могат да бъдат решени. Потребителят може да избере и компоненти, които да не се изчистват, като ги изключи от общия списък и програмата ще го попита дали това да е еднократно или завинаги, като при следващите сканирания ще ги прескача. Файловете, които са изпратени в карантина могат да бъдат предварително прегледани, преди да се реши дали ще бъдат оставени там или изтрити.

Прочетете още:  Spy Emergency 2020-25.0.700 Final download - антивирус, малуер, антивирусна защита

Има множество настройки за напреднали потребители, които могат да настроят изключения за файлове, които да не бъдат проверявани, интегриране на програмата в контекстното меню на Internet Explorer, за достъп до бързо сканиране, разрешаване на логове с възможност за преглеждане, настройка на прокси сървър за ъпдейти на базата, изключване на нотификациите и други.

Трябва да се отбележи, че Free версията на Malwarebytes Anti-Malware не предлага real-time защита и няма възможност за насрочване на сканиране в определена дата и час. Потребителите, които имат нужда от тези функции, могат да погледнат към Malwarebytes Anti-Malware Premium. От Malwarebytes разработват и инструмент за защита от криптовируси Malwarebytes Anti-Ransomware.

Лиценз: Безплатен

Download: Malwarebytes Anti-Malware Free for 4.1.0.56 Final

Download: Malwarebytes Anti-Malware Free for macOS Final

0/5 (0 Reviews)