Malwarebytes Anti-Ransomware 0.9.18.807 Beta 9 download

0
55
Malwarebytes Anti-Ransomware 0.9.18.807 Beta 9 download

Malwarebytes Anti-Ransomware е софтуерен продукт, който е насочен специално срещу вирусите, които искат откуп, наречени още ransoware.

Malwarebytes Anti-Ransomware 0.9.18.807 Beta 9 download 1

Вирусите от този тип се развиват все повече, а защитата от тях е много трудна. Обикновено те криптират различни файлове на машината на жертвата и се изисква определена сума пари като откуп, за да бъдат отключени и потребителят да може да си получи информацията обратно. Оттам идва и името им, защото сумата се иска като откуп – ransom и оттам ransomware.

Подобни известни вируси са CrypoWall, Tesla, CryptoLocker и други, като постоянно се развиват и стават все по сложни и находчиви.

Malwarebytes Anti-Ransomware

 

Malwarebytes Anti-Ransomware е изключително лесна за инсталация, като се дават само стандартните опции къде да се инсталира програмата и дали да създаде елементи в старт менюто. Самата инсталация протича много бързо и безпроблемно.

Интерфейсът е приятен и добре организиран, като от потребителя се изисква минимално усилие за работа с програмата. Предоставя се възможност да се пусне или спре защитата от ransomware с цъкането на един бутон.

Отделно има графа за достъп до файловете, които са поставени в карантина, ако има такива, както и информация за тях, като име, дата, от какъв тип са и в коя директория се намират. В тази секция се дава възможност файловете да бъдат възстановени по оригиналните им местонахождения, да се избере файл, който да бъде изтрит или да се изтрият всички накуп, с едно цъкване.

В допълнителната секция за изключения потребителят може да укаже файлове, които да не бъдат наблюдавани и сканирани, като те ще бъдат добавени в списък, в който се вижда какво е тяхното местоположение, както и категорията им. Отделно само с натискането на един бутон могат да бъдат изтрити всички файлове, които са били добавени като изключение.

Прочетете още:  Bitdefender Antivirus Free Edition 1.0.15.81 Final download - антивирусна защита

Malwarebytes Anti-Ransomware е лека, но в същото време ефикасна и сигурна защита срещу ransomware за Windows, с която може да работи абсолютно всеки един потребител, дори и начинаещите.

Промени спрямо миналата версия:

Improved memory usage
Numerous enhanced ransomware protection techniques and remediation capabilities

Лиценз: Безплатен

Download: Malwarebytes Anti-Ransomware 0.9.18.807 Beta 9

0/5 (0 Reviews)