Panda Dome Essential (Panda Antivirus Pro) 19.0.2 Final download – антивирусна програма, защита отвируси, спайуер, малуер, троянски коне

0
1158
Panda Free Antivirus (Panda Dome) 18.7.0 Final download - антивирус

Panda Antivirus Pro е известен антивирусен софтуер, който се радва на голям интерес от страна на потребителите и на тяхното доверие.

Panda Dome Essential (Panda Antivirus Pro) 19.0.2 Final download - антивирусна програма, защита отвируси, спайуер, малуер, троянски коне 1

Благодарение на подобрената защита на Panda Antivirus и подобрения модул за защита в реално време, сега Panda става още по-добър и сигурен.

Този софтуер идва в няколко версии Panda Free Antivirus, Panda Antivirus Pro, Panda Internet Security, Panda Global Protection и Panda Gold Protection.

Panda Antivirus Pro предлага защита срещу червеи, вируси, троянци, фишинг атаки, малуер, рууткитове, спауер и други типове зловреден код, както и следене за опасни уеб сайтове, опасни съобщения изпратени през чатове и имейли.

Инсталацията на Panda Antivirus Pro е безпроблемна и бърза, като предоставя малко възможности за намеса от страна на потребителя, но трябва да се внимава, защото ви пита дали искате да инсталирате техния туулбар и да промени търсаката на браузъра по подразбиране на yahoo. Отказът от тази услуга не вреди по никакъв начин на функционалността на програмата, така че могат да бъдат отказани безпроблемно.

Интерфейсът в последните версии е променен с модерния Metro UI, с плоски икони и квадрати. В основния прозорец има различни функции като сканиране, ваксиниране на USB, статусът на защитната стена, закупения от компанията софтуер, таск мениджър за процеси, и други, които потребителят може да пренарежда според нуждите си. Също там се показва информация за сканираните файлове, заплахите, които са под карантина и файловете, които са блокирани.

Panda Antivirus Pro

 

Panda Antivirus Pro дава възможност за различни типове сканиране. Бързото сканиране се извършва само в критични области на операционната система, където най-често се крият заплахите. Този метод е бърз, защото не се сканира целият хард диск, но винаги може да бъде пропусната някоя заплаха. Пълното сканиране е много по-бавно, но пък се сканира абсолютно целият хард диск, което може да бъде предпоставка за сигурност, че нещо не се е скрило в директория или дял, където програмата не е минала.

софтуерът има вариант и за сканиране с индивидуални настройки, където потребителят може да зададе на програмата точно къде да сканира, като дял, директория, файл, архив и пр.

Прочетете още:  ESET NOD32 Antivirus 2020 v13.0.24.0 Final download - антивирусна защита, вирус, спайуер

Трябва да се отбележи, че може да се насрочи сканиране за определен час и дата, а също така и насрочване с периодичен режим. Заразените файлове, които са открити по време на сканирането и са изпратени под карантина, могат да бъдат изпратени в лабораториите на Panda, за по-нататъшно изследване.

Подобреният модул за защита в реално време следи постоянно за заплахи, като реагира своевременно и защитава максимално операционната система. Подобрени са и уеб филтрите, както и защитата от непознати вируси. Вградената в Pro версията защитна стена следи целия входящ и изходящ трафик, вдигайки нивото на сигурност значително.

В Pro версията на Panda Antivirus Pro също така има и модул Application Control, който позволява на потребителя да реши кои приложения могат да бъдат стартирани и кои не. Така, при съмнение за заразен изпълним файл или програма, достъпът ѝ може да бъде отрязан, докато се предприемат по-нататъшни действия, което е много добър начин за защита от zero-day заплахи.

Panda Antivirus Pro предлага и Wi-Fi Monitor, където се показват всички безжични връзки, към които е свързан компютърът, а също така и устройствата свързани към тях. По този начин лесно може да се проследи дали някой не се е закачил неоторизирано и краде от вашата интернет връзка.

Panda Antivirus Pro използва много малко компютърен ресурс, а в това с комбинация с множеството функции и високите резултати по отношение на сигурността, я прави предпочитан софтуер в сегмента.

Промени спрямо миналата версия:
IMPROVED! Protection against all types of malware – Protects you in real time against all types of known and unknown malware, thanks to the knowledge gathered from the panda Community.
Collective Intelligence – A new threat is identified and in a matter of seconds all Panda Security’s customers worldwide are protected.

Лиценз: Trial

Download: Panda Antivirus Pro 19.0.2

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments