Portable ClamWin Free Antivirus Final 0.99.1 download

0
941
ClamWin Free Antivirus 0.99.4 Final download - антивирусна програма

Portable ClamWin Free Antivirus е антивирусна програма с отворен код, която ще осигури защита на вашия компютър срещу всякакви зловредни файлове и вируси.

Portable ClamWin Free Antivirus Final 0.99.1 download 1

Защитата на компютъра е от първостепенна важност, но това невинаги е лесно, ако потребителят не разполага с необходимия софтуер. Един от тези продукти е ClamWin.

ClamWin Free Antivirus ще помогне за предпазването на компютъраот вируси, рууткитове, червеи, троянци, малуер и много други.

Това е portable версия на ClamWin Antivirus Free, който не се нуждае от инсталация, което е полезно в множество различни случаи.

Интерфейсът е минималистичен, но нека това не ви заблуждава – ClamWin притежава мощни инструменти за сканиране и висок процент на засичане на зловредни файлове.

В основния прозорец са поместени всички важни функции, които са необходими. От там може да бъде избран дялът, който искаме да сканираме или конкретна папка или файл. Също от там може лесно да бъдат ъпдейтнати антивирусните дефиниции, да се сканира паметта за вируси, да се достъпят настройките и преглед на логовете.

Portable ClamWin Free Antivirus

 

ClamWin предлага и защита на вашия имейл клиент, като следи входящите писма дали са чисти от вируси. Може да се настрои известие при намиране на вирус и изпращане на имейл на определен адрес.

За съжаление програмата не предлага защита в реално време, така че, ако искате да намерите вирус или имате съмнения за такъв, ще трябва да да сканирате, за да го откриете или да използвате Clam Sentinel, който в комбинация с ClamWin ще следи в реално време за заплахи. Процесът по сканирането е относително бърз, като не натоварва значително компютъра.

Portable ClamWin Free Antivirus

 

Прочетете още:  Malwarebytes Anti-Malware Premium 4.0.4.49 Final download - антивирус, малуер, антивирусна защита

За разлика от минималистичния интерфейс, в менюто за настройки се намират тонове с опции, които могат да бъдат настройвани според предпочитанията на потребителя. Там можем да намерим настройка на лимити за максимална големина за сканиране на файлове, файлове от каква големина в архиви да бъдат сканирани, промяна на работни директории и репорти.

Има настройки за сканиране на имейл, екстрактване на макроси от Microsoft Office документи, настройване на сканиране за определена дата и час, като по този начин процесът се автоматизира и не се изисква намеса от страна на потребителя, различни настройки за интернет ъпдейтите, настройки на прокси сървър и още много.

Промени спрямо миналата версия:
Heuristic detection improvements
Improvements in detection and processing of archived files
Other important bug fixes

Лиценз: Безплатен

Download: Portable ClamWin Free Antivirus 0.99.1

0/5 (0 Reviews)