Trend Micro HouseCall 8.0 download

0
30
Trend Micro HouseCall 8.0 download

Trend Micro HouseCall e безплатно приложение, с което компютърът може да бъде сканиран за малуер, вируси, спайуер и други, въпреки наличието на друг антивирусен продукт.

Trend Micro HouseCall 8.0 download 3

При големия брой заплахи, които дебнат Windows в интернет, винаги има опасност да се заразите и дори да не разберете за това, въпреки инсталираното антивирусно решение, което може да е пропуснало заплахата.

С Trend Micro HouseCall винаги може да се извърши още една проверка, за да се подсигурим, че компютърът е чист от вируси, спайуер, червеи, малуер, нежелани браузърни добавки, спам и други.

Инструментът не се нуждае от инсталация и това е направено с цел. Понякога операционната система е толкова тежко заразена, че няма възможност за инсталирането на допълнителни програми. Отделно така инструментът може да е винаги с вас на външен носител и директно да бъде стартиран оттам.

Още със стартирането потребителят може моментално да инициира сканиране. Предлагат се три типа сканиране – бързо, което ще провери в най-опасните участъци, пълно сканиране, което ще провери абсолютно навсякъде, но е бавен и персонализирано сканиране, където потребителят може да направи избор кои директории или файлове иска да бъдат сканирани.

Trend Micro HouseCall

 

Добавена е и опция за сканиране на домашната мрежа за опасни устройства, които евентуално може да са се свързали с нея. Сканирането отнема известно време, в зависимост от това коя опция е избрана. Трябва да се има предвид, че при избрано търсене сканиране, поради неговата специфика да проверява само в опасните участъци, може да не засече копирани ръчно опасни файлове.

Trend Micro HouseCall не влиза в конфликт по никакъв начин с инсталираното анти-вирусно решение, защото няма защита в реално време. Заплахите биват намирани само при инициирано сканиране.

Прочетете още:  Kaspersky Anti-Virus 2019 v19.0.0.1088 Final download

Освен различни вируси инструментът може да открие и уеб заплахи, които са се свалили на компютъра. Такива заплахи могат да бъдат голям риск за личните данни и важните файлове на потребителя, но също така могат да бъдат и вратичка за нови заплахи.

Trend Micro HouseCall

 

Когато приключи сканирането, ако бъдат намерени заплахи те могат да бъдат детайлно прегледани, като се дава информация за тяхното име, техния тип, местоположение, какъв риск представляват и се предлага действие, което да предприеме потребителят. Той може или да игнорира предупреждението или да остави програмата да го поправи чрез падащ панел за всеки един намерен обект.

Допълнително се дава възможност и за връщането на даден файл към оригиналното му място, ако потребителят счита, че той по погрешка е попаднал в списъка с опасни файлове.

Trend Micro HouseCall е надежден, удобен и много лесен за използване инструмент, който може да бъде в помощ на всеки един потребител, за да се подсигури срещу всякакви заплахи.

Промени спрямо миналата версия:

Enhanced user interface that features a „select all“ option for restoring files, detected file names in scan results, and an updated scanning screen design.
Support for 64-bit and Windows 7.
Ability to scan for more threats, including those exploiting Windows Management Instrumentation (WMI).
Better detection rates and improved overall scanning performance.

Лиценз: Безплатен

Download: Trend Micro HouseCall 8.0 x86

Download: Trend Micro HouseCall 8.0 x64

0/5 (0 Reviews)