Trend Micro RootkitBuster 5.0.0 Build 1212 download

0
51
Trend Micro RootkitBuster 5.0.0 Build 1198 Beta download

Trend Micro RootkitBuster е безплатен инструмент, с който компютърът може бързо да бъде сканиран за рууткитове и ако бъдат намерени такива да бъдат лесно премахнати.

Trend Micro RootkitBuster 5.0.0 Build 1212 download 1

Trend Micro RootkitBuster е лесен за използване инструмент за Windows, който ще сканира в критичните зони на операционната систма и ще премахне рууткитове, ако бъдат намерени такива.

Програмата не се нуждае от инсталация, защото е portable. По този начин тя може да бъде пренасяна на външен носител и да бъде използвана при нужда на всеки един компютър, който използва Windows. Друг голям плюс е, че понякога компютрите са толкова тежко заразени, че няма възможност за инсталиране на антивирусни продукти. В такива случаи Trend Micro RootkitBuster може просто да се стартира и да сканира за зловредни файлове. Не оставя никакви следи в регистрите.

Интерфейсът е опростен и стегнат, като потребителят директно може да пристъпи към работа. Потребителят може да избере какво иска да сканира – файлове и MBR (Master Boot Record), сервизи, кръпки по кода в ядрото на операционната система. За най-сигурни резултати от сканирането съветваме потребителите да изберат всички налични опции. По подразбиране всичките опции са избрани. Само с натискането на един бутон сканирането може да започне.

Trend Micro RootkitBuster

 

Сканирането приключва изключително бързо и не пречи по никакъв начин на работата на потребителя с компютъра. Ако бъдат намерени заплахи за тях се дава детайлна информация като къде се намират, тип и действия, които могат да бъдат предприети спрямо тях.

Те могат да бъдат маркирани и след натискането на бутона за изтриване Trend Micro RootkitBuster ще се погрижи за тях да бъдат премахнати. Ако има такива файлове, които се използват от операционната система, може да се наложи рестарт, за да бъдат изтрити окончателно.

Прочетете още:  360 Total Security Essential 8.8.0.1119 Final download - антивирус, антивирусна защита

Създават се и лог файлове в текстови формат, които могат да бъдат разглеждани по-късно или изпращани на специалисти за оказване на помощ при нужда.

Trend Micro RootkitBuster

Trend Micro RootkitBuster предлага лесен и ефективен начин за премахване на рууткитове. Лесният му интерфейс може да бъде използван дори от начинаещи потребители, а стъпките, които се следват са изключително малко. Програмата работи бързо и безпроблемно, без забивания и зависвания.

Промени спрямо миналата версия:

RootkitBuster now works on computers running Microsoft Windows 10.
New enhancements now prevent some known scanning errors

Лиценз: Безплатен

Download: Trend Micro RootkitBuster 5.0.0 Build 1212 Beta x86

Download: Trend Micro RootkitBuster 5.0.0 Build 1212 Beta x64

0/5 (0 Reviews)